23 Eylül 2016 Cuma, 17:34
Vali Toprak Demokrasi Gazisi Enes Gün’ü makamında kabul etti
 15 Temmuz günü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün darbe girişimine tepki göstermek amacıyla gittiği 2. Ordu Komutanlığı önünde yaralanan Enes Gün, Malatya Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. 
Ziyarette, o gece ve o gecenin sabahında yaşadıklarını Vali Toprak’a anlatan Gün, “Evde televizyon izlerken darbe girişimini öğrendim. FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için İnönü Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulundaki arkadaşlarım ve hocalarımla irtibat kurarak Valilik önünde toplandık. O Gece sabaha kadar burada valilik önünde bekledik, daha sonra 2. Ordu Komutanlığında silah seslerinin geldiğini duyunca oraya gittik. Orada kamyonun üzerine çıkarak protestomu sürdürdüm. Bu sırada askerler tarafından ateş edilmeye başlandığı esnada askerlerin de nişan alarak ateş ettiğini gördüm. Başımın üzerinden birkaç kurşun geçtiğini ve kamyondan yere düştüğümü hatırlıyorum. Hastanede kendime geldiğimde vurulduğumu öğrendim. Allah razı olsun hastanede bana çok iyi baktılar ve tedavi ettiler. Bu gün doktorlarımız ve hemşirelerimiz sayesinde yeniden buradayım. Ama bu kez o hain darbe girişiminden ve o hainlerin emellerine ulaşmasını engellemiş olmaktan duyduğum mutluluk ve huzurla buradayım. Bu geçen sürede hastane de beni ziyarete gelen, beni ve ailemi yalnız bırakmayan size, bakanımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Ayrıca, en çokta o hain darbe girişimi gecesinde ve sonrasında Türkiye genelinde başta Cumhurbaşkanımız, ilimizde de sizin sergilediğiniz cesaret ve güvenle, sizden almış olduğumuz destekle bu vatan hainlerinden kurtulduğumuz için çok çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Enes Gün’ün babası Abdullah Gün ise oğlunun görüşlerine katıldığını dile getirerek, Vali Toprak’a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Valisi Mustafa Toprak da, “Sizin gibi vatanına, milletine, devletine, bayrağına ve kutsal saydığı inançlarına sahip çıkan ve onları canı pahasına koruyan, o hain gecede ve sonrasında şehit olan, gazi olan tüm vatan evlatlarımıza teşekkür eder, şehitlerimize Allah’tan rahmet, senin gibi gazi olan kardeşlerimize de acil şifalar dilerim. O karanlık gecede Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz ve milletimiz vatan söz konusu olunca üzerine düşeni yaptı. Bizlerde devlet adamı olarak üzerimize düşen vazifeyi, yapmamız gerekeni yaptık ve sizlerinde cansiperane desteklerinizle bu belayı başımızdan defettik. Ama bu yine olmayacak diye bir şey yok, ülkemiz üzerinde büyük oyunlar oynanmakta o sebepten çok dikkatli olmalıyız ve içte ve dışta bu hainlere fırsat vermemeliyiz. Ülkemizin tüm katmanları ile birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin bekası için yaşamalıyız ve yaşatmalıyız. Ziyaretiniz için tekrar teşekkür eder, sağlıklı uzun ömürler dilerim” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Vali Toprak Demokrasi Gazisi Enes Gün’ü makamında kabul etti