10 Kasım 2017 Cuma, 23:35
Valisi Toprak'ın İfadesine Başvurulacak
Malatya'daki darbe girişimine ilişkin görülen ana davada tutuklu 27 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken dönemin valisi Mustafa Toprak'ın tanık olarak ifadesine başvurulması kararlaştırıldı. 
Dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin de aralarında bulunduğu general, subay, astsubay ve erlerden oluşan 76 sanık hakkında Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, yedinci duruşma sonrası mahkeme ara kararını açıkladı.
Duruşma savcısı Muhittin Atlı tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep ederken sanık avukatları ise sanıkların tahliyelerini talep etti. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tümünün tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.
Mahkeme ayrıca darbe girişimi esnasında dönemin valisi olan merkez Valisi Mustafa Toprak’ın tanık olarak dinlenmesi için Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat yazılmasına da karar verdi. Yine 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in de tanık olarak dinlenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 3 Ocak 2018 tarihine erteledi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Valisi Toprak'ın İfadesine Başvurulacak