29 Haziran 2015 Pazartesi, 15:57
VELİ AĞBABA'DAN NUMAN KURTULMUŞ' A CEVAP!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un 'Millet bize, 'abdestinizi tazeleyin, yolunuza devam edin' ifadesine karşılık, "Abdesti bozan şey milletin oyları değildir, abdesti bozan şey haramdır, kul hakkı yemektir" sözüyle karşılık verdi.

CHP Malatya İl Teşkilatı'nın önünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ağbaba, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ağbaba, koalisyonla ilgili resmi görüşmelerin başlamadığını ifade ederek, ilk önce Meclis Başkanlığı seçiminin olacağını, daha sonra Cumhurbaşkanı'nın görevlendirmesiyle koalisyon görüşmelerinin başlayacağını ve tavırlarını belirleyeceklerini kaydetti.

CHP olarak açıkladıkları 14 maddelik bir önceliklerinin olduğunu dile getiren Ağbaba, şunları söyledi: "Buradaki sınırlarımız belli. Kamuoyuna koalisyonla ilgili düşüncesini net olarak açıklayan tek parti biziz. Bu konuda hükümette Türkiye'nin geleceği için sorumluluk almaya hazır olduğumuzu herkesin bilmesi gerekiyor."

Ağbaba, her şeye hazırlıklı olduklarını kaydederek, "Aslında toplum bir mesaj verdi. Yüzde 60'lık bir uzlaşı hükümetinin kurulmasını istedi ama maalesef bu konuda diğer siyasi partiler sorumluluk almaktan kaçıyorlar. Aslında Türkiye'nin önüne tarihi bir fırsat var. Seçim öncesindeki vaatlerimizi gerçekleştirebilirsek ve AKP'nin 13 yılda yapmış olduğu toplumu bölen, ayrıştıran ve demokrasimizi geriye götüren yasaları düzenleyebiliriz. Önümüzde tarihi bir fırsat var ama bu biraz zor gözüküyor. Umarım 3 muhalefet partisinin yüzde 60'lık bloğunun hükümet kurması sağlanır. Bu konuda bütün siyasi partilerin sorumluluk alması gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sorumluluk almaya hazırız. Bu sorumluluğu sadece kendi ülkemiz için almıyoruz, Ortadoğu içinde alıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi bu sorumluluğu Ortadoğu'ya barış gelsin diye alıyor" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un partisinin Malatya'daki iftarında yaptığı, 'millet bize abdestinizi tazeleyin, yolunuza devam edin' ifadesiyle ilgili de bir değerlendirmede bulunan Ağbaba, "Sayın Başbakan Yardımcısı çok güzel bir söz söylemiş. Sormak lazım, acaba abdestiniz niye bozuldu? Acaba 3 gün önce elinle ödül verdiğin Rıza Sarraf abdestini bozmuş olmasın. 4 Bakan ile milletin rızkını, kazancını, vergilerini sofralarınıza meze yaptınız. Maalesef Türkiye'de hiç olmadığı kadar hükümet yolsuzluğa bulaştı. Acaba sayın Başbakan Yardımcısı'nın AKP'nin abdestini bozan şey yolsuzluk, hırsızlık olmasın. Rıza Sarraf'a ödül verirken keşke bunu düşünmüş olsaydı. Acaba 17-25 Aralık'ta mı abdestleri bozuldu? Kıblesi kaçaksaray, aksaray olanın zemzem suyuna da girse, abdesti bir daha tutmaz. Abdestlerinin tutmasını istiyorlarsa, temiz olacaklar, ahlaklı siyaset yapacaklar, dürüst siyaset yapacaklar. Ancak o zaman belki abdestleri tutabilir. Abdesti bozan şey milletin oyları değildir, abdesti bozan şey haramdır, kul hakkı yemektir" ifadelerini kullandı.

Ağbaba, Kurtulmuş'un koalisyonla ilgili söylemleriyle ilgili olarak ise, "Temel ilkelerimizi açıkladık. 3-4 bakanlık için pazarlık yapacak değiliz. İlkelerimiz ve açıklamış olduğumuz 14 maddemiz var. Cumhuriyet Halk Partisi hangi koşulda olursa olsun asla bir siyasi partinin yedek lastiği, koltuk değneği olmayacaktır. 6 Haziran'da söylediğimiz şeyler gerçekleşmediği sürece de hiçbir koalisyonda yer almayacağımızı bilinmesi lazım" dedi.

Yolsuzlukların bitirilmesi için mücadele edeceklerini ifade eden Ağbaba, "Sadece 4 bakan değil, bugün bir vakıfla AKP, Türkiye'yi teslim almış durumda. TÜRGEV'in yurt dışından gelen 100 milyon doların hesabını vermesi lazım. TÜRGEV, bütün Türkiye'de araziler, binalar kapatılıyor. Ben aslında ona paralel yapı diyorum, geçtiğimiz günlerde de Malatya ile ilgili bir çalışmasının olduğunu duyduk. Böyle gözde kupon arazilere göz koyuyorlar. Burada TÜRGEV'inde sorgulanması gerekiyor. TÜRGEV

ayrıcalıklı bir vakıf, Cumhurbaşkanı, Erdoğan ailesi yolsuzlukları, kupon arazilerin kapatılmasını bu vakıf üzerinden temizlemeye çalışılıyor. TÜRGEV, paralel Milli Eğitim Bakanlığı gibi çalışıyor. Kaç kişinin imam hatip lisesine gideceğine, kaç kişinin normal liseye gideceğine, kimin hangi yurtta kalacağına TÜRGEV karar veriyor. Bilal Erdoğan karar veriyor. Bir paralel yapı varsa, Bilal Erdoğan'a bakmak lazım" iddialarında bulundu.

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
VELİ AĞBABA'DAN NUMAN KURTULMUŞ' A CEVAP!