24 Eylül 2016 Cumartesi, 20:37
Veteriner Hekimler Odasında Genel Kurul heyecanı yaşandı
Malatya Veteriner Hekimler Odasında bugün Seçimli Genel Kurul heyecanı yaşandı. Tek liste halinde girilen seçimde mevcut Başkan Ertuğrul Özdemir yeniden başkanlığa seçildi. 
Malatya Veteriner Hekimler Odası binasında yapılan 12. Seçimli Genel Kurul'u İstiklal Marşı ve saygı duruşunun okunması ile başladı. Divan heyetinin seçimi ve bütçe taslağının sunulup oylanmasının ardından Başkan Ertuğrul Özdemir bir konuşma yaptı.
Veteriner Hekimlerin sorun ve sıkıntılarını dile getirerek konuşmasına başlayan Özdemir, bazı talep ve istekleri dile getirerek, “Biz, fiili hizmet zammının tekrar kamuda çalışan veteriner hekimlere verilmesini ve bu haktan serbest çalışan veteriner hekimlerin de yararlanmasını istiyoruz. Bunun yanında ülkemizde artık Veteriner Fakültelerin artık açılmamasını istiyoruz. Avrupa Birliğinde sadece 28 tane Veteriner Fakültesi mevcutken bu rakam ülkemizde 29. Biz Veteriner Fakültelerinin yerine mevcut fakültelerdeki koşulların iyileştirilmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında da üyelere bilgiler veren Özdemir, “Biz başkan seçilir seçilmez oda binamızı aldık. Oda binamız bize ait değildi ve kira veriyorduk. Ancak başkanlığa seçilir seçilmez şükürler olsun binayı aldık ve kiradan kurtulduk. Bunun yanında odamızın sürekli açık kalması için buraya eleman aldık. Odamızı daha da kurumsallaştırmak için çalışıyoruz. Hayvancılıkla ilgili ilimizde yapılan birçok etkinliğe katkı sağladık. Bundan sonra da bu çalışmalarımız artarak ve aralıksız bir şekilde devam edecek, ben bu seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Malatya Veteriner Hekimler Odasının yeni Yönetim Kurulu listesi,Ertuğrul Özdemir, Ergün Koşar, Nuh Gelegen, Ali Sonkaya ve Mehmet Genç'den oluşuyor.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Veteriner Hekimler Odasında Genel Kurul heyecanı yaşandı