03 Ağustos 2017 Perşembe, 19:34
Yaşanan Olumsuzluklara Rağmen Türkiye Büyümeye Devam Ediyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini söyledi.

  Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iş adamlarıyla bir araya geldi.

  Konuşmasında, Malatya’nın hedeflerinin olduğuna dikkat çeken Çalık, “Spor şehri Malatya, sağlık şehri Malatya, turizm şehri Malatya ama en önemlisi sanayi şehri Malatya. Özellikle Türkiye’nin siyasi istikrarıyla birlikte kazanmış olduğu ekonomik istikrarı, Malatya’nın ekonomisinin omurgası olan işadamlarımız hayata geçiriyor” dedi.

  Çalık, istihdam açısından en iyi oranın Malatya’da olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “İşsizlik oranının en az olduğu il Malatya. Bu vesileyle de çok ciddi manada göç alıyoruz, bununla birlikte de göç veriyoruz. Ama işsizlik oranının azlığı Malatya için önemli kriterlerden bir tanesi.”

  Gençlerin istihdamı konusunda sanayicilerin ve iş dünyasının göstermiş olduğu destekten dolayı teşekkür eden Çalık, “Ama özellikle ne işte ne de eğitimde olmayan Türkiye genelinde yüzde 24’lük genç nüfusumuz 3,5 milyona tekabül ediyor. Bu oran bizim için çok ciddi bir kayıp. Bu vesileyle de istihdama kazandırmamız, sanayicilerimizle bu konuda işbirliği yapmamız ve İş-kur aracılığıyla yapılacak desteklerle eğitim çalışmalarında bu gençlerimizi eğitime, istihdama kazandırmamız gerekiyor” diye konuştu.

  Çalık, yaşanan olaylar, darbe girişimi, terör saldırılarına rağmen Türkiye’nin büyümeye devam ettiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Türkiye ekonomik göstergelerini sağlıklı bir şekilde ilerletmeye devam ediyor. Enflasyon rakamları tek haneli rakamlara düştü. Bu kadar yaşanan handikaplara rağmen enflasyonumuz düşüyor ve Türkiye büyümeye devam ediyor. İşsizlikle mücadelemiz, istihdamı artırmak için çabamız devam ediyor.”

  AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise Türkiye’nin Ortadoğu coğrafyasının beklediği ender ve lider ülke konumunda olduğunu ifade ederek, “Bugüne kadar Türkiye’yi bataklığa çekmek için uğraşan birçok güçler vardı. Emperyalist güçlerin bütün hedefleri Türkiye’yi dize getirip, diz çöktürmekti. Ama bugüne kadar başımızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz olmasaydı, belki de bugün buranın Suriye’den, Irak’tan, Afganistan’dan farkı olmayacaktı. Ama hamdolsun 15 yıldır Türkiye istikrar adasına dönüştü. Bir yerde istikrar yoksa ticarette, ekonomide, istihdamda olmaz. İstikrarın en baş özelliklerinden bir tanesi de yereldeki iç dinamiklerimizin birbirleriyle uyum içerisinde çalışmalarını becerebilme sanatıdır” diye konuştu.

  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da amaçlarının organize sanayilerini daha da güçlendirmek olduğunu ifade etti.

  Çakır, organize sanayilerini farklı bir hale getirmek için çalıştıklarını kaydederek, “Büyük bir yarış var. Dünya artık egemenliğini, gücünü, etkisini her zaman güçlü ekonomisiyle elde ediyor. Bu da günün koşullarına ve ihtiyaca göre geliştiriyor” dedi.

  Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise Türkiye’de sanayici olmanın zorluğuna işaret ederek, “Sorunlarımız var, Türkiye’de sanayici olmak zor ama Türkiye’nin güçlü ekonomiye ulaşmaktan başka da şansı yok. Eğer biz güçlü ekonomiyi oluşturursak, güçlü Türkiye’yi de beraberinde getiririz” ifadelerini kullandı.

  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki toplantının ardından CMC çağrı merkezi çalışanlarıyla bir araya gelerek, fabrika ziyaretlerinde bulundu. 

 
 
 
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Yaşanan Olumsuzluklara Rağmen Türkiye Büyümeye Devam Ediyor