26 Kasım 2014 Çarşamba, 14:33
YAYGIN MEDYA TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELİNDİ
Yeşilyurt Belediyesi, yaygın medya temsilcileriyle bir araya geldi 
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın ev sahipliğinde Malatya Valisi Süleyman Kamçı’nın katılımıyla Malatya’da bulunan yaygın medya temsilcileri sabah kahvaltısında bir araya gelindi. Daha sonra MİAD Sevgi Evleri'ndeki çocukları ziyaret ederek Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan satranç takımı hediye edildi.
Gündüzbey Su Sesi'nde düzenlenen kahvaltı programında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yeni süreçte en önemli nokta Yeşilyurt'un imarı olmaktadır. İmar ile ilgili çalışmaları çok net bir şekilde oluşturmamız lazım. Bizim Yeşilyurt Belediyesi olarak imara bakış açımız çok katlı betonlaşmış yapılar olmayacaktır. Bunun yerine bahçeli nizamı özellikle tercih edeceğiz” şeklinde konuştu.
Polat, “Yeşilyurtumuzun yeşilini korumak bir ideal ve hedef değil, zorunluluktur. İlçemizin yeşilini korumanın yanı sıra yeşil alanlarımızı çok fazla artırmamız gerekiyor. Bu hem Yeşilyurt hem de bizim ülkemizde temel bir ihtiyaçtır. Beylerderesi vadimiz aslında Malatya’mızın akciğer borusu mesafesindeki bir yer. Buranın da mutlaka korunması gerekiyor. Bir Dikmen Vadisi gibi önce gecekondulaşıp sonra çözüm bulmak yerine, gecekondulaşmadan burada kamu bakışını ortaya koyarak geliştirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Polat, “Yeşilyurt'un imarı için uzun vadeli bir hedefiniz olması gerekiyor. Bu uzun vadeli hedefte de imar konusunda hassasiyet göstermek gerekiyor. Çünkü bizim bu dönem aldığımız kararlar Yeşilyurt'un 30 yılını, 50 yılını, 100 yılını etkileyecek kararlar. Ama kısa vadede bu dönemle ilgili yapmamız gereken çalışmalarda, seçim öncesi biz seçmenin karşısına 44 proje ile çıktık. Bu söylediğimiz 44 projenin daha fazlasını gerçekleştireceğiz. Büyükşehir olmakla birlikte ilçelerde daha çok sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler olması gerekiyor. Böyle olması şehrin gelişmesi için önemli. Siz şehrin imarını yapabilirisiniz. Fiziki gelişmesini sağlayabilirsiniz. Şehri çok güzel bir şehir haline getirebilirsiniz ama sosyal, kültürel, sanat ve spor alanında şehrin aynı gelişimini sağlayamazsanız bu gelişiminiz açısından eksiklik noktası olur” ifadesini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
YAYGIN MEDYA TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELİNDİ