23 Ağustos 2015 Pazar, 14:06
YAZIHAN’IN YETENEKLERİ SODES’LE KEŞFEDİLECEK
YAZIHAN’IN YETENEKLERİ SODES’LE KEŞFEDİLECEK
 SODES (Sosyal Destek Programı) kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından uygun bulunan projeler açıklandı. Malatya’dan başvuran ve Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan 25 proje arasında Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Yeteneğimle Varım Projesi'de bulunuyor.
Malatya’daki kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanıp Malatya Valiliğine sunulan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından uygun bulunan 25 proje arasında Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Yeteneğimle Varım Projesi'de yer alıyor. Yazıhan Belediyesi ile Yazıhan Kültür Sanat ve Eğitim Derneği ortak olarak projeye katkı sağlayacak. Proje kapsamında birçok branşta kurs açılacağını belirten Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethulla Taylan, futbol, basketbol, voleybol, badminton, masa tenisi ve hentbol gibi spor branşlarında; gitar, vurmalı çalgılar gibi müzik branşlarında; resim, ebru, bakır takı ve halıcılık gibi branşlarda kurs açılacağını, bu branşlarda yeteneği bulunan öğrencilerin tespit edilip yetenek alanlarına yönlendirileceğini söyledi. 
Yazıhan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılacak kurslar neticesinde sergiler, turnuvalar ve çeşitli gösteriler yapılacağını belirten Taylan, kursların bireylere kattıklarını herkese anlatmaya çalışacaklarını ve bireylerin yetenekleri doğrultusunda eğitim almaya teşvik edileceğini ifade etti.
Proje kapsamında ayrıca İstanbul, Bursa ve Edirne gibi Osmanlı başkentlerine yönelik bir gezi düzenleneceğini, 45 kişinin bu geziye katılacağını, 150 öğrencinin Malatya Anadolu Kitap Fuarı, üniversiteye hazırlanan 100 öğrencinin İnönü Üniversitesini gezeceğini belirten Fethulla Taylan, projenin çok kapsamlı olduğunu söyledi.
Proje ortağı Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk de, Yeteneğimle Varım Projesi’nin birçok öğrenci ve aileye ulaşacağını, belediye olarak böyle bir projeye ortak oldukları için mutlu olduklarını ve Yazıhan halkına her platformda hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti. Yazıhan için büyük bir kazanım olan bu proje çerçevesinde ailelere yönelik eğitici amaçlı bilgilendirme faaliyetleri, madde bağımlılığına yönelik bilgilendirme faaliyetleri, okul öncesi eğitimi destekleme faaliyetleri, sinema gezileri, piknik organizasyonları gibi birçok çalışma gerçekleştirilecek ve proje 12 ay sürecek.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
YAZIHAN’IN YETENEKLERİ SODES’LE KEŞFEDİLECEK