17 Şubat 2014 Pazartesi, 18:18
YENİ HAC BAŞVURUSU ALINMIYOR
 Bu yıl yeni hac kaydı alınmazken, önceden kayıt yaptırıp da çıkmayanlar, değişiklik yapmak isterlerse 21 Şubat’a kadar başvuru yapacak.
Malatya İl Müftülüğü’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “2014 yılında yeni hac müracaatı alınmayacaktır. 2007 yılından itibaren kesintisiz olarak kayıt yaptırıp kuraya gireceklerden, hac konaklama türü tercihi ve adres değişikliğine fırsat tanımak için 17-21 Şubat 2014 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yapabileceklerdir” ifadeleri kullanıldı.
“2007 yılında kayıt yaptırıp, müteakip yıllarda da yanına mahrem ve yakınını almak sureti ile birliktelik yaparak kayıt yeniletenlerden bağlantılarından ayrılmak isteyenler 2014 yılı hac kurasına katılmak üzere 21 Şubat 2014 tarihine kadar il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek kayıt işlemlerini yaptıracaklardır. Müracaat etmeyenler ise bu haklarından vazgeçmiş sayılacak ve birliktelikleri muhafaza edilerek 2014 yılı hac kur’asına alınmayacaklardır” denilen açıklamada 2014 hac müracaatları ile ilgili yazı Diyanet Web sitesinde yayınlandığı, detaylı bilgiyi ilgili siteden alınabileceği kaydedildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
YENİ HAC BAŞVURUSU ALINMIYOR