10 Mart 2021 Çarşamba, 18:02
Yeni Malatyaspor İrfan Buz’la Anlaştı

Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor, teknik direktör İrfan Buz ile anlaşma sağladı.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdıktan sonra takımın başına geçireceği isimlerle ilgili çalışma yürüten Yeni Malatyaspor yönetimi, takımı TFF 1.Lig’den Süper Lig’e çıkaran İrfan Buz ile anlaşma sağladı.

Süper Lig’de 26.haftada Malatya’da oynanan ve 3-2 kaybedilen Konyaspor maçı sonrası Hamzaoğlu ile karşılıklı anlaşarak, sözleşmeyi fesheden yönetim, teknik direktör arayışları noktasında listesinde yer alan isimlerle görüştü. Sarı siyahlı yönetim, bir dönem takımı çalıştıran İrfan Buz ile anlaşma sağladı.

İrfan Buz konusunda kulüpten herhangi bir açıklama gelmemesi ise, bazı pürüzlerin bulunduğu yolunda yorumlandı.

UEFA-Pro lisans sahibi olan 54 yaşındaki tecrübeli teknik adam, Bursaspor, Gençlerbirliği, Osmanlıspor, Samsunspor ve Kasımpaşa takımlarını çalıştırdı. TFF 1.Lig’de 2016-2017 sezonunda Yeni Malatyaspor’u Süper Lig’e çıkaran Buz, son olarak Süper Lig ekibi Kasımpaşa’yı çalıştırdı.

Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’e yükselmesinde büyük pay sahibi olan ve Malatya’nın 11 yıllık Süper Lig özlemini sonlandıran tecrübeli teknik adam, şampiyonluk kutlamalarında gözyaşı dökmüştü.

Buz, Yeni Malatyaspor ile yollarını ayırdığında, “Düşme potasından aldığımız Yeni Malatyasporla çok zorlu bir yolculuğa çıktık. “Lige kalalım yeter” derken, sezon sonunda Play-Off’u kaçıran takımlardandık. Yeni sezon öncesi yönetimimiz bize güvendi ve yola devam ettik. Bizden bütçe olarak çok daha yüksek imkanlara sahip takımlar arasında ligi en uzun süre domine eden takım olmayı başardık. Lige kalıp kalmayacağımız sorgulanırken, yeri geldi statsız kaldık, yeri geldi kulüp olarak zor süreçlerden geçtik. Ancak hiçbir zaman pes etmedik. Görevde kaldığımız süre boyunca tek hedefimiz başarıya ulaşmaktı. Sezon biterken camianın Süper Lig hasretine son verdik. Malatya’da bulunduğumuz süre boyunca 102 puan toplayarak istikrarlı bir ekip ortaya çıkarttık. Bugün şampiyonluk sevinci yaşadığım Yeni Malatyaspor’daki sözleşmem sona erdi. Yönetim kurulumuz bizimle devam etmeme kararı aldığını bildirdi. Alınan bu karara saygı duyarak kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum” açıklamasını yapmıştı.

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Yeni Malatyaspor İrfan Buz’la Anlaştı