12 Haziran 2016 Pazar, 15:45
YENİ MALATYASPOR'DA BAYRAM BEKTAŞ DÖNEMİ
YENİ MALATYASPOR'DA BAYRAM BEKTAŞ DÖNEMİ
Şampiyonluk hedefiyle sezona giriş yapmak isteyen Yeni Malatyaspor, takımın başına Bayram Bektaş’ı getirdi. 
Yeni Malatyaspor'un anlaştığı Bayram Bektaş, çocukluk ve gençlik yıllarının bir kısmını Fransa’da geçirdi. Bayram Bektaş, futbola Fransız Auxerre Kulübü altyapısında başladı. Türkiye'deki kariyerine ve profesyonel hayata ise Bilecikspor ile start verdi. Bir sezon Bilecikspor'da oynadıktan sonra 1995 yılında Sarıyer'e transfer oldu. 2 sezon sonra 1997 yılında Antalyaspor'a geçti. Burada geçirdiği 1 yılın ardından ise Altay'a transfer oldu. Altay'da oynadığı bir sezonda gösterdiği performansla Beşiktaş'ın dikkatini çekti ve sezon sonunda takım arkadaşı Murat Alaçayır ile beraber Beşiktaş'a transfer oldu. 1999-2003 yılları arasında Beşiktaş'ta forma giydi ve 100.yıl şampiyonluğu kadrosunda yer aldı. Beşiktaş’tan Malatyaspor’a gelen başarılı orta saha, çapraz bağlarında yaşadığı şok sakatlık sonrası, maç oynamadan yine sezon başında Malatya’dan ayrıldı. 2003 yılında Trabzonspor'a transfer oldu ancak yarım sezonda bir maça bile çıkamadan devre arasında Konyaspor'a transfer oldu. 2004-05 sezonunu da bu takımda geçirirken sezon sonunda Kocaelispor'a transfer oldu. 2005-07 yılları arasında Kocaelispor'da oynayan Bektaş, sakatlıklar sebebiyle 2007 yılında 33 yaşındayken futbol hayatına nokta koydu.

TEKNİK ADAMLIK KARİYERİ
Bektaş antrenörlük kariyerinin ilk basamağına 2007 yılında Sivasspor idari menajerliğine başlayarak adım attı. 2010 yılında ise Bucaspor'da büyük bir çıkış yakalayan Bülent Uygun'un yardımcılığını yaptı. Bülent Uygun'un istifa edip Eskişehirspor'a geçmesiyle Eskişehirspor'da çalışmaya başladı. 2011 yılında Bülent Uygun'un görevine son verilmesine rağmen yerine getirilen Michael Skibbe'nin yardımcılığını yapmaya devam eden Bektaş, 2011 yılında buradan ayrıldı ve 2012 yılında Bülent Uygun'un çalıştırdığı Elazığspor'da yardımcı antrenörlüğe başladı. Bektaş, 2013 yılında Uygun'un görevinden ayrılması nedeniyle 2013-14 sezon öncesi Gaziantepspor'un yardımcı antrenörlüğüne getirildi. Bu takımdan da Bülent Uygun'un ayrılmasının ardından 2013 yılının Aralık ayında Uygun'un imza attığı Katar Ligi ekiplerinden Umm-Salal SC’nin yardımcı antrenörü oldu. Bektaş, 2015 sezonunun başında Elazığspor profesyonel takım Antrenörlüğüne getirildi. Bayram Bektaş devre arasında Elazığ’dan ayrılarak 1.5 yıllığına Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a imza attı. Gaziantep temsilcisinde istediği imkânları bulamayan Bektaş bu kulüpten ayrılarak Yeni Malatyaspor ile anlaştı.

ELAZIĞ’I LİDER YAPTI AMA GÖREVDEN AYRILMAK ZORUNDA KALDI
PTT 1. Ligde 2015-2016 sezonunda Elazığspor ile başlayan Bektaş, Gakkoşlar'a oynattığı hücum futbolu ve aldırdığı başarılı sonuçlarla dikkat çekti. Bordo beyazlılarla 11 karşılaşmaya çıkan genç çalıştırıcı, 8. Hafta takımını lider yaptı. Elazığspor’un başında çıktığı 11 karşılaşmada 5 galibiyet, 3 beraberlik, 3’de mağlubiyet alırken Boluspor maçı sonrası takımı şampiyonluk yarışında 2.sırada iken kulüpte yaşanan ekonomik sıkıntıları gerekçe göstererek istifa etti. Bektaş, Elazığspor’un Yeni Malatyaspor’u ligin 5. haftasında Malatya İnönü Stadı’nda 2-1 yendiği karşılaşmada takımın başındaydı.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR İSTEDİĞİ GİBİ GİTMEDİ
Ligin 16. haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un başına geçen Bektaş, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un başında da Yeni Malatyaspor’u deplasmanda 1-0 yenmeyi başardı. Ligin 31. haftasında sahalarında Adanaspor’u karşı aldıkları 3-2’lik mağlubiyet sonrası istifa eden Bektaş, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un başında 16 haftalık süreçte 4 galibiyet, 7 beraberlik, 5’de mağlubiyet aldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
YENİ MALATYASPOR'DA BAYRAM BEKTAŞ DÖNEMİ