09 Ekim 2014 Perşembe, 14:09
YENİ MALATYASPOR'DA FUTBOLCULAR 3 PUAN İÇİN KENETLENDİ
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor'da futbolcular, 1461 Trabzon maçını kazanarak, ligde yeniden çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor. 
Ligde son 2 haftada 5 puan kaybederek, büyük hayal kırıklığı yaşayan sarı-kırmızılı takımda, gözler 1461 Trabzon maçına çevrildi. İlk 4 haftada topladığı 12 puanın ardından son 2 haftada hanesine 1 puan yazdırabilen Yeni Malatyaspor'da, futbolcular galibiyet için kenetlendi.

KAYA: "PUAN KAYIPLARINI TELAFİ EDECEĞİZ"
Takımın sağ bek oyuncusu Mustafa Tuna Kaya, Turgutluspor karşısında kötü futbol oynamadıklarını ancak sahadan mağlup ayrıldıklarını söyledi. Tecrübeli futbolcu, Turgutluspor karşısında ellerine geçen pozisyonları iyi değerlendiremediklerini belirterek, "Turgutluspor karşısında kötü futbol oynamadık. Elimize geçen fırsatları iyi değerlendiremedik. Eğer o pozisyonları değerlendirmiş olsaydık, bugün çok daha farklı konuşacaktık. Ama elimize geçen pozisyonları iyi değerlendiremedik. Rakibimiz 3 defa kaleye geldi ve 3 gol buldu. Bir sıkıntı yaşadık ama bundan sonra olmayacak. Turgutluspor maçını bir kaza olarak görüyoruz. Bundan sonraki maçlarda, bu puan kayıplarını çok rahat şekilde telafi edeceğimizi düşünüyorum. Biz kendi oyunumuzu oynadığımız sürece, bize rakip olacak bir takım görmüyorum" dedi.

"KÖTÜ GİDİŞE DUR DİYECEĞİZ"
Kaya, bir gazetecinin, 'ligin son haftalarında kalecilere atılan geri paslarda hatalar yapıldığı' yönündeki sorusuna, "Kaleciler de oyunun içerisinde yer alıyor. Onun için onları da kullanmakta fayda var. Bazı zeminlerden dolayı problem çıkıyor. Yoksa gerek Vedat gerekse de Şener iyi kaleci. Onlar ufak mevzular. Biz hatalarımızı gördük. Son 2 maçtaki puan kayıpları sonrası neler yapmamız gerektiğini iyi biliyoruz. Bundan sonra Allah'ın izniyle ligde iyi bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" cevabını verdi.
1461 Trabzon ile sahalarında kritik bir mücadeleye çıkacaklarını ifade eden tecrübeli futbolcu, "1461 Trabzon'un geçen seneki kadrosundan iyi futbolcular gitti. Çok koşan bir takım. Biz de onlara karşı gücümüzü gösterdiğimizde kalitemiz ortaya çıkacaktır. İnşallah bu maçı kazanıp, kötü gidişe dur diyeceğiz" diye konuştu.

VELİ: "TURGUTLUSPOR KARŞISINDA ALDIĞIMIZ MAĞLUBİYET BİZLERİ ÇOK ÜZDÜ"
Yeni Malatyaspor'un tecrübeli futbolcusu Ersin Veli ise Turgutluspor karşısında aldıkları mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını açıklayarak, "Ligde 5 maçta kalemizde 3 gol görmüştük. Her açıdan iyi gidiyorduk. Takım olarak savunmayı iyi yapıyorduk. Turgutluspor maçında da kopma noktaları vardı ama kopmadı. Nasip böyleymiş. Üzücü olan yenilmemiz ve kalemizde 3 gol görmekti. Sonuçta 3 puan kaybettik ve çok üzgünüz. 6 maçta 1 mağlubiyet aldık. Bunlar olağan şeyler. Artık önümüzdeki 1461 Trabzon maçına bakacağız" ifadelerini kullandı.

"UYUYAMIYORUZ"
Puan kayıplarının en çok kendilerini üzdüğünü dile getiren Veli, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Takıma herkesin destek vermesini istiyoruz. Basın mensuplarının destekleri bizim için önemli. Kartalspor maçında golsüz berabere kaldık diye hemen asılmamamız lazım. Turgutluspor maçını hem kaybettik hem de 3 gol yedik. Biz herkesten daha çok üzülüyoruz. Taraftar ve şehir eleştirmekte haklı ama en üzgün olan biziz. Evde uyumuyoruz. Ailemizle konuşmuyoruz. Basın da eleştirmekte sonuna kadar haklı. Bu sizin işiniz ama bizim yanımızda daha çok olursanız takım olarak sonunda şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyorum."

"BU DÖNEMİ BİRLİK VE BERABERLİKLE AŞMALIYIZ"
Ersin, kötü gidişe dur demek istediklerini vurgulayarak, "Kartalspor ve Turgutluspor maçlarında kırılma noktaları vardı. Kartalspor maçında maçın başında ve sonunda net pozisyonlar yakaladık. Belki bu pozisyonlardan birinde gol atsak çok farklı olurdu. Kartalspor maçında iyi mücadele ettik, elimizden geleni yaptık ama olmadı. Turgutluspor maçında ilk yarıda pozisyonları bulduk ama değerlendirmedik. Mağlup duruma düştükten sonra da pozisyon bulduk ama maçı çeviremedik. Üzücü olan yenilmemiz. Malatya halkını üzdüğümüz için biz de üzülüyoruz. Bu dönemi birlik ve beraberlikle aşmalıyız. Bu anlamda basının ve taraftarlarımızın çok büyük desteğine ihtiyacımız var. Basın da, taraftar da arkamızda olduktan sonra puan kayıpları telafi edilir. Önemli olan bu zinciri kırabilmek. Bu anlamda 1461 Trabzon ile oynayacağımız karşılaşma büyük önem taşıyor. Bu zinciri kırdıktan sonra her şey güllük gülistanlık olacaktır" açıklamasında bulundu.
3 maçlık zorlu bir periyodun kendilerini beklediğini söyleyen Ersin Veli, "Zor bir süreç. Ligde kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Ama bizim takımımızın belirli bir konumu var. Lige iyi başladık. İnşallah bu 3 maçta da iyi sonuçlar alıp, ligde iyi bir konuma geliriz" dedi.

9_EKIM_YENI_MALATYASPOR_MUSTAFA_ERSIN_ROPORTAJ paylaşan: metinkayatv
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
YENİ MALATYASPOR'DA FUTBOLCULAR 3 PUAN İÇİN KENETLENDİ