16 Nisan 2021 Cuma, 16:39
Yeşilyurt Belediye Başkanı Derhal Görevden El Çektirilmelidir
Yeşilyurt Belediye Başkanı Derhal Görevden El Çektirilmelidir.
 
Yeşilyurt Belediyesiyle bir dernek arasında yapılan protokolle yurt dışına “çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek” adlı proje kapsamında gönderilen 43 kişinin yurda geri dönüş yapmadığı konusundaki Yeşilyurt Belediye Meclis Üyelerimizin bir soru önergesiyle ortaya çıkardığı durumun yankıları sürüyor.
Yaklaşık 7 aydır soruşturmanın bir türlü bitirilemediği hatta hiçbir girişimin yapılmadığı konuyla ilgili meclis üyelerimiz, örgütümüz ve Milletvekilimiz Veli Ağbaba’nın yoğun çabalarıyla yedi aydır yapılmayan çalışmalar dört günde önemli gelişmelerle devam ediyor. Yeşilyurt Belediyesi soruşturmanın sağlıklı sürmesi noktasında bir belediye başkan yardımcısını görevden aldığını kamuoyuyla paylaştı. Fakat bu belediye başkan yardımcısı halen meclis üyeliği noktasında görevine devam ediyor. AKP’nin bu kişiler hakkında bir işlem yapmadığını da görüyoruz. Ardından bugün Malatya Valiliğince yapılan açıklamada soruşturma kapsamında 1 Vali Yardımcısıyla birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü görevden el çektirildiğini açıkladı. Bu kişilerin görevden el çektirilmesi ortaya koyduğumuz iddiaların doğruluğunu teyit etmektedir.
Soruşturmanın sağlıklı yürümesi için belediye başkan yardımcısını görevden almak bir şey ifade etmemekte. Konuyla ilgili yaptığımız suç duyurusunda da ifade ettiğimiz gibi bu konudaki asıl sorumlu Yeşilyurt Belediye Başkanı’dır. Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesinin en önemli şartı imzalanan protokolün başındaki ismin yani Yeşilyurt Belediye Başkanının görevden el çektirilmesidir. Bunun dışındaki yapılan işlemler elbette önemlidir ama eksiktir. Bu nedenlerle derhal Yeşilyurt Belediye Başkanı görevden el çektirilerek soruşturma detaylı olarak yetkililer tarafından sürdürülmelidir.
Yeşilyurt Belediye Meclis Üyelerimizle açığa çıkardığımız ve takiplerimizle hiç değilse soruşturmanın adımlarının atılmasını başardığımız bu konunun hem hukuki olarak hem siyasi olarak sonuçlanana kadar peşini bırakmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Kamuoyuna saygılarımla.
 
Enver KİRAZ
CHP MALATYA İL BAŞKANI  
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Yeşilyurt Belediye Başkanı Derhal Görevden El Çektirilmelidir