07 Mart 2017 Salı, 19:11
Yeşilyurt Belediye Meclisi toplandı
Yeşilyurt Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısında gündeme alınan 11 madde oylanarak kabul edilirken, beş madde ertelendi, 13 madde ise İmar Komisyonuna havale edildi. 
Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ karşısındaki Hizmet binasının toplantı salonunda Başkanvekili Ramazan Yakıcı Başkanlığında gerçekleştirilen Mart Ayı Olağan Meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla ile başladı. 06 Şubat 2016 tarihli Meclis karar özeti oy birliği ile kabul edildi. Başkanvekili Ramazan Yakıcı tarafından okunan gündem maddeleri tek tek oylamaya sunuldu.
Komisyon raporları ve Birim Müdürlüklerinden gelen teklifleri görüşen Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt ilçe sınırları içerisindeki mahallelerde sıcak asfalt yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankasından temin edilecek altı milyon TL’lik kredi için Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a yetki verilmesini oy birliği ile kabul etti.
İslam Medeniyeti ve kadim medeniyet anlayışının hüküm sürdüğü yurt içi ile yurt dışındaki tarihi kentlere geziler düzenlemeye önem veren Yeşilyurt Belediye Meclisi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün teklifi doğrultusunda; Çanakkale Zaferinin 102. Yılı etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale’ye araştırma, inceleme ve kültür gezisi düzenlenmesini oy birliği ile kabul etti.
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, personeller, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları, muhtarlar, meclis üyeleri, kamu personelleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek başarılı öğrenciler ve öğretmenlerin yer alacağı 1.000 kişilik heyet, 20 ayrı kafile halinde düzenlenecek gezi-gözlem tanıtım gezisinde Çanakkale Şehitliği, Seyit Onbaşı, Gelibolu Yarımadası, Conkbayırı, Kanlı Sırt gibi yerleri gezecekler. Gidiş ve dönüş tarihleri daha sonra açıklanacak Çanakkale gezisinin ulaşım, konaklama ve rehberlik masrafları Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılanacak.
Ağırlıkla imar maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Karakavak Mahallesindeki bir park alanı ile Tecde Mahallesi 5577 ada 5 Nolu taşınmazın bir bölümüne trafo alanı ayrılması onaylanırken, Yeşilyurt Belediyesine ait bina ve tesislerde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde verilebilmesi için iç düzenleme yapılmasına ilişkin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi ise Hukuk İhtisas Komisyonuna havale edildi.
Gündemde yer alan 11 madde kabul edilirken beş madde ertelendi. 13 madde ise İmar Komisyonuna havale edildi. Yeşilyurt Belediye Meclisinin Nisan Ayı Olağan Toplantısı 4 Nisan 2017 Salı günü saat 14.00’de MAŞTİ karşısındaki Hizmet Binası toplantı salonunda yapılacak.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Yeşilyurt Belediye Meclisi toplandı