03 Kasım 2017 Cuma, 01:32
Yeşilyurt Belediyesi ‘Malatya Tanıtım Günleri’nde Stant Açtı
Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) tarafından İstanbul Yenikapı Gösteri ve Etkinlik Alanında düzenlenen Malatya Tanıtım Günlerine katılan Yeşilyurt Belediyesinin ilçenin tanıtılması, belediye hizmetlerinin gurbetteki vatandaşlara aktarılması amacıyla açtığı stant ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 
‘Yeşilyurt Gurbet Değil’ temasıyla açılan ve gurbetçilerin buluşma noktasına haline gelen stant da misafirleri ağırlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, açılan diğer stantları da ziyaret etti. Yeşilyurt Belediyesi tarafından açılan, iç ve dış tasarımı Yeşilyurt’u anlatan motifleri taşıyan standı ziyaret eden vatandaşlara ilçeye özgü yemekler ve tatlılar ikram ediliyor. Tarihi Yeşilyurt Konakları tasarımının yanı sıra Yeşilyurt’u anlatan desenler ve fotoğraflarla dikkat çekici özelliklere sahip stant da misafirlerini ağırlayan Yeşilyurt Belediyesi personelleri, belediye hizmetlerini anlatan dergi, broşür ve gazetelerin dağıtımını yapıyor. Standın hem içinde hem de çadır dışında kurulan dev ekranlarda Yeşilyurt’un genel tanıtımı ile Yeşilyurt Belediyesinin hizmetleri aktarılırken, Yeşilyurt Belediyesi Halk Oyunları ekibinin Malatya ve Yeşilyurt’a özgü oynadıkları oyunlar gurbetçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Son dönemlerdeki yatırım, proje ve hizmetlerle farklı bir kimliğe bürünen Yeşilyurt ilçesinin tarihi ve kültürel özelliklerinin tanıtılması, Yeşilyurt Belediyesinin hizmetlerinin geniş kesimlere duyurulmasına önem verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 1-5 Kasım günleri arasında İstanbul Yenikapı Gösteri ve Etkinlik Alanında düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri’nde açtıkları standın yoğun ilgi gördüğünü söyledi. ‘Yeşilyurt Gurbet Değil’ temasıyla açtıkları ve gurbetçilerin buluşma noktasına haline gelen stantta Yeşilyurt’u her yönüyle tanıttıklarını belirten Polat, “Böylesine geniş çaplı bir organizasyon düzenleyen Malatya Dernekler Federasyonuna öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum. Ziyaretçilerimize ilçemize özgü yemekler, tatlılar, gün kurusu ve kiraz kurusu ikram ederek sıla hasretlerini gidermeye çalışıyoruz. Bununla birlikte standımızı ziyaret edenlere ilçemize yaptığımız hizmetleri ve hayata geçirdiğimiz projeleri sinevizyon gösterimiyle aktarıyoruz, ayrıca hizmetlerimizin yer aldığı gazete, dergi ve broşürlerimizi dağıtıyoruz. Halk Oyunları ekibimizin gösterileri ise standımızın renkli ve hareketli olmasını sağlıyor. Gurbetçilerimizin Malatya ve Yeşilyurt’a duydukları özlemi bu şekilde gidermeye çalışıyoruz. Etkinlikleri takip eden yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcilerini standımızda ağırladık, yaptığımız röportajlarda ilçemiz ve belediye hizmetleri hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştık. Bunun yanı sıra Malatya’yı tanıtmak amacıyla İlçe Kaymakamlıklarımız, Belediyelerimiz, Kurum ve Kuruluşlarımız, Dernek ve Vakıflarımız tarafından açılan stantları da ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi sunduk. Her yönüyle başarılı bir organizasyonda yer almak ilçemiz ve belediyemiz adına bizleri sevindirmiştir. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediyesinin standını ziyaret eden gurbetçiler, gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını ifade ederek, Malatya hasretini bu şekilde giderdiklerini söyledi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Yeşilyurt Belediyesi ‘Malatya Tanıtım Günleri’nde Stant Açtı