31 Temmuz 2018 Salı, 12:36
Yeşilyurt'ta Mobil Koyun Yıkama Ve İlaçlama
Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğince parazitlerle mücadele kapsamında açılan koyun yıkama ve ilaçlama kursunun sahadaki uygulamalı eğitimi kursiyer ve eğitimcilerin yoğun katılımı ile Yeşilyurt ilçesi, İkizce Mahallesinde yapıldı. 
Kursta konuşan Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “Bulunduğumuz yer Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi, tabi burada özellikle kursiyerlerimizden ev sahibi Bayram Yılmaz ve kursa katılan hem de burada ikamet eden insanların parazitlerle mücadele amaçlı, koyun banyoluğunun sahada pratik bir şekilde uygulanması ile alakalı bugün burada sahadayız. Özellikle ben 100-150 km uzaklıktan çıkıp koyun banyoluğu, parazitlerle mücadele ile alakalı kursu için buraya gelen kursiyer arkadaşlarımıza eğitime katıldıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü bunlar bire bir eğitime katılıp görülmesi gereken konulardı. Tabi teknik arkadaşlarımız gerekli teknik bilgileri veriyor ama sadece teknik ile olmuyor bazen sahada uygulamalı pratik anlatmak gerekiyor. Türkiye’de bir ilk olarak açılan bu koyun banyoluğu ile alakalı kurs devam edecek. Eğitime herkes katılabilir” şeklinde konuştu. 
Ev sahipliği yapan Bayram Yılmaz ise, “Parazitlerle mücadele kapsamında keneden, pireden korunmak için hayvanlarımızı mobil banyolukta yıkadık. Birlik başkanı İhsan Akın’a ve tüm emeği geçenlere bu kurstan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Kursiyerlerden Saim Gültekin de, “Bizler hayvancılıkla uğraşan insanlarız bugün arkadaşlarımızla beraber geldik ve eğitim amaçlı uygulamasını yaptık, bu mobil banyoluk hizmetinden dolayı çok memnun olduk ve Başkan İhsan Akın’a bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.   
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Yeşilyurt'ta Mobil Koyun Yıkama Ve İlaçlama