24 Ocak 2014 Cuma, 18:26
YILDIZHAN: “DERSHANELERİN ÖZEL OKULA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İCRAATA GEÇİRİLMELİDİR”
Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldızhan, “Dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi projesi vaatten icraata dönüştürülmektedir” dedi.
Sendika yöneticileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında okulların ilk yarısının sona ermesini değerlendiren ve taleplerini dile getiren Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldızhan, “Dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi projesi vaatten icraata dönüştürülmektedir. Eğitim-Bir-Sen olarak, dershane sektöründe çalışan, hizmet üreten insanların mağdur edilmediği çözümler üretilmesini, teşviklerle yeni kapılar açılması düşüncesini, veliye ikinci yük getirmeyeceği için olumlu buluyor ve sektör temsilcilerinin taleplerinin de müzakere edildiği ortak çözümlerle sağlıklı bir dönüşümün yapılmasını arzuluyoruz” diye konuştu.
Yıldızhan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Öğretmenlerin branşlarına göre ek ders ücretlerindeki adaletsizlik, okul türlerine göre yöneticilere verilen ek ders ücretleri ve nöbetler için ödenmeyen ek ders ücretleri gibi önemli sorunlar mutlaka çözüme kavuşturulmalıdır.
Okullara öğrenci başına bütçe aktarılmalı ve eğitimde tahsildarlık dönemi bitirilmelidir. Norm kadro yönetmeliği bir an önce yayınlanmalıdır. Öğretmen dışı personelin görev tanımlarının yapılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği haklarının tanınması gerekmektedir. 13 Ekim 2014’te yapılacağı ilan edilen görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı için kılavuz erkenden yayınlanmalı ve adayların sınavda sorumlu tutulacağı konular belirlenmelidir.
Karma eğitim mecburiyetine son verilmelidir. Alo 147 Hattı derhal kapatılmalıdır. Müfredat ve ders kitapları baştan sona yeniden gözden geçirilmeli, Değerler eğitimini esas alan bir içerik doğrultusunda düzenlenmelidir. Eğitim-Bir-Sen olarak, ara dönemin öğrencilerimiz, velilerimiz ve eğitim çalışanları için verimli ve hayırlı olması; ikinci dönemin, sorunların tamamının çözüme kavuşturulduğu bir dönem olması temennisiyle, iyi tatiller diliyoruz.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
YILDIZHAN: “DERSHANELERİN ÖZEL OKULA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İCRAATA GEÇİRİLMELİDİR”