19 Haziran 2015 Cuma, 10:56
YUNUS EMRE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDEN BİR BAŞARI DAHA
Katıldığı çeşitli faaliyetlerde önemli başarılar yakalayan Malatya Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu kez de katıldığı “1.Ulusal özgün öğretim materyalleri geliştirme projesi” yarışmasında Türkiye birincisi oldu. 
Bir yıl içerisinde katıldığı çeşitli yarışmalarda başarılar elde eden Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldıkları “1.Ulusal özgün öğretim materyalleri geliştirme projesi” yarışmasına “Yerel ve Uydu Anten Tesisatı Uygulama Eğitim Seti-YE-0001”Projesi ile katılırken Projeye konu olan eğitim materyalinin 2 yıllık bir çalışma ürünü olduğu ve Türkiye’de bu alanda yapılan ilk prototip olduğu belirtildi.
Bu sene birçok proje gerçekleştirdiklerini belirten Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Suat Kılıç “Bu projelerden birisi de Ali Yılmaz Altunsuyu hocamın elektrik elektronik alanında yaptığı “Yerel ve Uydu Anten Tesisatı Uygulama Eğitim Seti-YE-0001” projesi oldu. Projemiz “1.Ulusal Özgün Öğretim Materyalleri Geliştirme Projesi” yarışmasında 1. Oldu, öğrencilerimi ve hocamı bu konuda tebrik ediyorum” diye konuştu.
Okulun bu yıl birçok yarışmaya katıldığını ifaden eden Kılıç “Bu kapsamda bu yıl içerisinde 4006 projesi ve robot yarışması gibi uluslararası yarışmalara katılarak öğrencilerimiz çok büyük başarılara imza attılar, önümüzdeki yıllarda da bu başarılarının devam etmesi hususunda kendilerini destekleyeceğimizin teminatını veriyoruz” dedi.
Türkiye birincisi olan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin elektronik bölümü öğretmeni ve aynı zamanda projenin mimarı olan Ali Yılmaz Altunsuyu ise öğrencilerinin bu projeye çok fazla mesai harcadığını söyleyerek, “Bu proje bir eğitim setidir. Bu alanda eğitim gören öğrencilerimiz uydu çanak anteninin ve bunlar için hangi kabloların kullanıldığını bir set üzerinde uygulamalı olarak yapıyorlar ve televizyonu çalıştırıyorlar” ifadelerini kullandı.
Yaptıkları setin Türkiye’de ilk Prototip olduğunu sözlerine ekleyen Altunsuyu “Bu konuda bizim örnek alacağımız bir set yoktu ve bu bize göre eğitim içinde büyük bir eksiklikti. Bizde 2 yıllık bir çalışma sonucunda eğitimimize böyle bir seti kazandırdık ve bu setimizi daha sonra yarışmaya gönderdik ve projemiz orada birinci oldu” dedi.
Projeyle ilgili bir de kitap hazırladıklarını belirten Altunsuyu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Setle ilgili çalışmalarımızı, hangi malzemeleri kullandığımızı, bu malzemelerin özelliklerinin neler olduğunu ve deneyleri nasıl yaptığımızı anlatalım diye bir kitap hazırladık, bu kitabımız üzerinde de yine öğrencilerimize yaklaşık dört aylık bir eğitimi sunuyoruz” .
Son olarak Eğitim ve uygulamalar için setin Türkiye için kazançlı bir sert olduğunu kaydeden Altunsuyu, “Çeşitli alanlarda bir aylık müfredat süresi oluşturdu, öğrencilerimiz üzerinde görerek, deneyerek çalıştıkları için daha kalifiyeli bir elaman olarak yetişiyorlar” şeklinde konuştu. 
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
YUNUS EMRE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDEN BİR BAŞARI DAHA