23 Ocak 2014 Perşembe, 18:04
ZİRVE YAYINEVİ SANIKLARINA CEZAEVİNDE ÖDÜL VERİLDİ
Malatya’da 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının asıl 5 sanığından 4'ü cezaevinde düzenlenen kitap okuma yarışmasında gösterdikleri başarıdan dolayı ödüllendirildi. Zirve sanıkları aldıkları ödülleri Malatya’da kontenynır kentte kalmakta olan Suriyeliler için bağışladı.
Malatya Valiliği tarafından yürütülen 'Malatya Okuyor' Kampanyası kapsamında Malatya E Tipi Cezaevinde hükümlü ve tutuklular arasında başlatılan “Cezaevi okuyor” yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Şehmuz Şad ve Abdülkadir Gündem, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Asım Kenkül, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy, Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, kurum ve kuruluş yöneticileri, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile davetliler ve tutuklu ve hükümlüler katıldılar.
Malatya Cezaevi Müdürü Erdaş Çöğür, Cezaevi Okuyor Kitap Okuma Yarışmasına 2013 yılının ikinci döneminde 76 tutuklu ve hükümlünün katıldığını belirterek, birincinin 116 kitap ve 36 bin 973 sayfa, ikicinin 54 kitap ve 19 bin 438 sayfa, üçüncünün 65 kitap ve 19 bin 104 sayfa kitap okuduğunu belirtti. Çöğüş, yarımada toplam 935 kitap ve 315 bin 835 sayfa kitap okunduğunu kaydetti.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise amaçlarının tutuklu ve hükümlülerin kitapla buluşup, kitap okumasını istediklerini belirterek, toplumda okuma alışkanlığını geliştirmek istediklerini kaydetti.
Törende , 116 kitap ve 36 bin 973 sayfa ile Süleyman Köse birinci, 54 kitap ve 19 bin 438 sayfa ile Musa Özdemir ikinci ve 65 kitap ve 19 bin 104 sayfa ile Ayhan Bilici üçüncü olarak ödüllerini aldılar.
Kitap okuma yarışmasında ilk 20’ye girenlere ödüllerinin verildiği törende Zirve Yayınevi asıl sanıklarından Abuzer Yıldırım 23 kitap ve 17 bin 886 sayfa ile dördüncü olarak altın ve hediye paketini Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şehmuz Şad’ın elinden aldı. Sanık Abuzer Yıldırım, kürsüde konuşma yaparak aldıkları ödülleri Malatya’da barınan Suriyelilere bağışladıklarını söyledi.
Zirve Yayınevi Sanıklarından Hamit Çeker ise 31 kitap 16 bin 279 sayfa ile beşinci olarak ödülünü Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdülkadir Gündem’in elinden aldı.
Zirve Yayınevi Sanıkları Cuma Özdemir 26 kitap ve 11 bin 467 sayfa ile 11. olarak, Salih Gürler ise 44 kitap ve 7 bin 802 sayfa ile 12. olarak ödüllerini törene katılan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’un elinden aldılar.
Törende yarışmada ilk 20’ye girenlere çeşitli ödüller verilirken, Zirve Yayınevi’nin 4 sanığı ise aldıkları ödüllerini Malatya’daki Suriyeliler için bağışladılar.
Bu arada, Zirve Yayınevi cinayetleri ile ilgili dava halen Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ZİRVE YAYINEVİ SANIKLARINA CEZAEVİNDE ÖDÜL VERİLDİ