23 Mayıs 2014 Cuma, 14:59
“AİLE MÜESSESESİ EREZYONDADIR”
 Malatya da 6.Ulusal Öğrenci Sempozyumu konuşan Malatya Valisi Vasip Şahin, “Aile kurumu ve müessesesi erezyon içerisindedir. Bu erozyonu ne pahasına olursa olsun durdurmamız lazım. Zor bir iş. Meşakkatli bir işi ancak, başarmak zorundayız" dedi. 
Malatya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesinin ev sahipliği yaptığı Sosyal Bilimler Liseleri 6. Ulusal Öğrenci Sempozyumu Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Malatya’nın tanıtımını içeren sinevizyon gösterisinden sonra sempozyumun açılışında konuşan Vali Vasip Şahin, aile kurumu ve müessesesinin erezyon içerisinde olduğunu ifade ederek, "50-100-500 yıl sonrası büyük bir millet için uzun bir dönem değildir. Bu seneler sonrasında bizim milletimizden bahsedememe gibi bir tehlike ile karşı karşıya kalırız. Dolayısıyla, defalarca aile konusunu gündeme getirmemiz lazım. Biz çekirdek aileyi maalesef yanlış bilgilendirdik. Çekirdek aileyi proton ve nötronlaştırmaya çalıştık. Çekirdek aile üç kuşaktan oluşur. Dede, evlat ve torun. Bu bağları koparmamak lazım. Dolayısıyla kültürün gelecek nesillere aktarılması mümkün olmaz” ifadelerini kullanarak, Sosyal Bilimler Lisesinin “Aile ve Eğitim, Aile ve Ekonomi, Aile ve Sosyal Medya, Aile ve Yaşam, Ailede Birey, Aile ve Kültür” gibi konularda sempozyum düzenlemesinin önemli olduğunu vurguladı.
Orta Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Yaşar Koçak ise, 6.Ulusal Öğrenci Sempozyumu düzenlenmesinin önemini anlatarak, “Bakanlığımız bundan böyle sık sık böyle önemli konularda sempozyum düzenleyecektir” dedi.
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk de, 2003-2004 eğitim öğretim yılında eğitime başlayan Sosyal Bilimler Lisesi’nin nitelikli eğitim yaptığını vurgulayarak, “Sosyal Bilimler Lisesi, misyonuna uygun olarak , ulusal konuları öne çıkararak bu konulara farklı yaklaşımlar ve açılımlar getirerek, evrensel düşünmüştür. Yorum geliştiren fikir geliştiren ve gelecekte rol alacak nitelikli gençler yetiştirmeyi hedeflemektedir” şeklinde konuştu.
Malatya Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, 6.Ulusal Öğrenci Sempozyumu’nda aile konusunu ele almak istediklerini ifade ederek, “Çünkü aile çok önemlidir. Toplumun yapı taşı olan aile çökerse, toplum da çöker” ifadelerini kullandı.
Okul Aile Birliği Başkanı Kemal Deniz de, teknoloji ve internetin bir taraftan insanların hayatını rahatlatıp mutlu etmeye uğraşırken, diğer taraftan da Anadolu insanının köklü değerlerini alıp götürüyor. Nasıl önüne geçilebilir, onu bilmiyorum, ama en önemli değerimiz ailemizdir. Biz dünyada meydana gelen yoksulluk ve krizlerde mağaza ve marketlerin talan edildiğini görürken, bizde ise aile yapımız nedeniyle bu tip olayları yaşamadık” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Sempozyumun temel konusu olan “Aile” hakkında öğrenciler tarafından oturum başlatıldı.
Konunun uzmanı öğretim görevlilerinin başkanlık ettiği sempozyum altı oturum olarak düzenlendi. Oturumlar da “Aile ve Eğitim, Aile ve Ekonomi, Aile ve Sosyal Medya, Aile ve Yaşam, Ailede Birey, Aile ve Kültür” konuları ele alındı. Yoğun bir izleyici tarafından takip edilen sempozyum da oturumlar 50 şer dakika olarak gerçekleştirildi.
Sempozyuma, Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İstanbul Özel Beykent, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Trabzon Sosyal Bilimler Liseleri okul temsilcileri katıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“AİLE MÜESSESESİ EREZYONDADIR”