28 Temmuz 2020 Salı, 04:34
“ARGUVAN’IMIZA ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER KAZANDIRDIK”
“İstanbul, Türkiye, ümmet ve dünya ayaktaydı; herkesin gözü Türkiye’de ve Ayasofya Camiindeydi”
 
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Önemli bir güne Türkiye olarak şahitlik ettik. Ayasofya Camiindeydik. 86 yıldır zincirlere mahkum edilmiş ve müze olarak herkesin para vererek girdiği mekanı, yeniden Camii olarak açmak Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun milleti ve çalışma arkadaşları olarak bizlere nasip oldu” dedi.  
 
Milletvekili Çalık, Malatya’daki çalışmaları kapsamında Arguvan ilçesini ziyaret ederek bir dizi temas ve incelemelerde bulundu. 
 
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kentteki temasları kapsamında Arguvan ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdi. 
 
AK Parti Arguvan İlçe Teşkilatı’nda partililerle bir araya gelen Çalık, istişarelerde bulunarak, yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verdi. 
 
“ARGUVAN BİZİM İÇİN ÖZEL VE ÖNEMLİ BİR İLÇE”
Arguvan’ın kendileri için önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Çalık, “Arguvan’ın bizim için önemli ve özel olmasının sebebi; burada Türkiye’nin kültürüne, sanatına inanılmaz katkısı olan şarkılarıyla, türküleriyle, sözleriyle sanata her geçen gün katkı sunmaya devam eden bir ilçemiz. Malatya’mızın da en gözde ilçelerinden bir tanesi” dedi. 
 
Milletvekili Çalık, Arguvan’da seçilen belediye başkanına ellerinden gelen tüm destekleri her zaman verdiklerini kaydederek, “Arguvan’daki yatırımlarımızı 18 yıldır devam ettirdik. Okuluyla, hastanesiyle, sosyal tesisleriyle, yoluyla, içme suyuyla, altyapısıyla birçok yatırımı getirdik. Bunu yaparken de Arguvan için çok önemli gördüğümüz özellikle sulama suyu konusunda ilçenin talihini değiştirecek çok önemli bir barajı yapıyoruz. Yoncalı Barajımız iz kapsamındaydı. Yoncalı Barajımızın iz kapsamından çıkarılarak, Cumhurbaşkanımızın talimatları ve bakanlarımızın katkılarıyla yapımını sağlamış vaziyetteyiz. Yoncalı Barajımızın gövdesi bitmiş, şimdi sulama kanalları ile tünel çalışmaları son sürat devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda Yoncalı Barajımız tamamlanıp, alanımız ve arazimiz sulanacak. Arguvan’da sulanabilir alanların sulanması için çok kıymetli bir hizmete kavuşmuş olacak” ifadelerini kullandı.
 
“ARGUVAN’IMIZA ÇOK ŞIK VE GÜZEL BİR HASTANE KAZANDIRDIK”
Arguvan’a sağlık alanında da yatırımların yapıldığını aktaran Çalık, “Arguvan’ımıza sözümüz vardı. Arguvan’a hastane yapacağımızı söylemiştik. Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya çok teşekkür ediyorum. Arguvan hastanemizi bitirdik ve hizmete sunduk. Arguvan hastanesine kavuştu. Çok güzel ve şık bir hastane oldu. Bütün ilçelerimizdeki hastanelerimizi tek tek bitiriyoruz” dedi. 
 
“ESKİ CEZAEVİNİN YERİNİN BELEDİYEYE DEVRİNİ SAĞLADIK”
Çalık, Arguvan’ın sosyo-kültürel yapısının Türkiye’nin sosyo-kültürel yapısına yön verdiğini kaydederek, şunları söyledi: “Sazıyla, sözüyle, türküsüyle yön veriyor. Bu vesileyle de Arguvan Belediye Başkanımızı pandemi sürecinde aradığımızda, Arguvan’da geçmiş dönemde kapatılan cezaevinin metruk bir halde olduğunu ve burayı Arguvan Belediyesi’ne istediklerini söylediler. Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül ile bu konuda görüştüm ve eski cezaevinin Arguvan Belediyesi’ne devrini istedik. Buranın gençlerimiz ve kadınlarımız için sosyal bir tesis, kültür merkezi olsun arzusunu bakanımız ile paylaştık. Sayın bakanımızda aynı gün imzalayarak, eski cezaevinin yerini Arguvan Belediyemize tahsis etti. Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül’e çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanımızda inşallah burayı amacına uygun halde kullanacaktır.”
 
“ARGUVAN’IMIZA ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER KAZANDIRDIK”
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yol konusunda önemli çalışmalar yaptığına dikkat çeken Çalık, “Yaklaşık 100 kilometrelik yol yapımı çalışmaları karış karış devam ediyor. MASKİ’nin ciddi çalışmaları oldu. Özellikle içme suyu altyapısı Arguvan için çok önemliydi. Bu noktada da 6 milyon TL’lik yatırımı Arguvan’ımıza kazandırdık. 100 kilometrelik yolu da büyükşehir belediyemiz, Arguvan’ımıza kazandıracak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde etkin ve hızlı çözüm üretmek bizim görevimiz. Yerel yönetimlerimiz, muhtarlarımız ve ilçe teşkilatımızla birlikte Arguvan’a hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 
 
“ALLAH, CUMHURBAŞKANIMIZDAN RAZI OLSUN”
Milletvekili Çalık, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde ilk namazın 86 yıl sonra kılınmasına ilişkin, “Önemli bir güne Türkiye olarak şahitlik ettik. Ayasofya Camiindeydik. 86 yıldır zincirlere mahkum edilmiş ve müze olarak herkesin para vererek girdiği mekanı, aslına uygun bir şekilde yeniden açmak Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun milleti ve çalışma arkadaşları olarak bizlere nasip oldu. İnanılmaz bir gün ve duyguydu. Namaz için Ayasofya Camiine gittiğimizde oradaki atmosferi, katılan vatandaşlarımızı gördüğümüzde; 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını ortadan kaldıran Danıştay kararına ve arkasından aynı gün imzalayarak Ayasofya Müzesi’ni camiye çeviren Cumhurbaşkanımızdan Rabbim binlerce kere razı olsun. Bütün İstanbul, Türkiye, ümmet ve dünya ayaktaydı. Herkesin gözü Türkiye’de ve Ayasofya Camiindeydi. Burası ibadethane ve 500 yıldır Müslümanların ibadet yeri, cami olarak kullanılmıştı. Ama şunu herkes bilsin ki; müze olarak bütün inananlar gelip burayı para vererek, ziyaret ediyorlardı şimdi Ayasofya Camiini para vermeden, ziyaret ve ibadet yapma imkanı olacak. Orası Allah’ın evi ve bütün inananların gelip ibadetlerini yapacakları ve görecekleri bir mekan oldu. Yüce Rabbim’e binlerce kere şükürler olsun. Allah’ıma hamdolsun ve Cumhurbaşkanımızdan da Allah binlerce kere razı olsun” değerlendirmesinde bulundu. 
 
Milletvekili Çalık daha sonra Arguvan ilçesindeki temasları kapsamında ilçede esnaf ziyaretlerinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi. 
 
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ilçedeki ziyaretleri kapsamında daha sonra Arguvan Yeni Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. 
 
“Sağlık Şehri Malatya vizyonuyla en kaliteli sağlık hizmetlerini Şehrimizin her noktasında hemşerilerimizle buluşturuyoruz” diyen Çalık, hastane hakkında bilgiler aldı. Çalık, sağlık alanında ciddi ve başarılı yatırımların yapıldığını kaydederek, bu yatırımlar sayesinde dünyayı etkisi altına alan kovid-19 salgını süresinde Türkiye’nin örnek bir mücadele verdiğini belirtti. 
 
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, daha sonra beraberindekilerle birlikte ilçedeki eski cezaevi binasında incelemede bulundu. Çalık, Arguvan'da kapatılan cezaevinin binasının yerinin sosyal tesis olarak kullanılması için Adalet Bakanlığı’ndan Arguvan Belediyesi’ne devrini sağladıklarını kaydetti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“ARGUVAN’IMIZA ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER KAZANDIRDIK”