13 Aralık 2018 Perşembe, 14:57
“Ayağımızı Kaydırmak İsteyen Çok Var”
“Ayağımızı Kaydırmak İsteyen Çok Var”

BULUT İÇİNİ DÖKTÜ.. “TAKIMIN NEREDEN NEREYE GELDİĞİNİ KİMSE UNUTMASIN”..  Evkur Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü Erol Bulut, “Nereden başladık, şuan neredeyiz, 14-15 ayda neler başardık bunları unutmamalıyız. Geçen sene ‘ligden düşer’ diyenler, şuan arkamızdan neler söylüyor bilmiyorum. Ayağımızı kaydırmak isteyen çok var. Kimler olduğunu ben çok iyi biliyorum. İsimde zamanı geldiğinde açıklarım. O yüzden bu takım nereden nereye geldi, burada neler başardık, hiç kimse unutmasın” dedi.

Ertv’de yayınlanan Futbol Akşamı programına konuk olan Bulut, takımın son durum, transferde izlenecek yol ve takımın hedefleri hakkında samimi açıklamalarda bulundu, adeta içini döktü.

“OYUNCULARIMDAN KENDİLERİNE GÜVENMELERİNİ İSTEDİM”

Bulut, ligin 15.haftasında deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor deplasmanında aldıkları galibiyetle ilgili, “Erzurum’un zor bir deplasman olduğunu biliyorduk. Analizlerimizi futbolcularımıza gösterdiğimizde defans anlamında dikkatli olmamız gerektiğini aktardık. İlk yarıda 15-20 dakikalık bölümde bayağı baskı gördük. Ondan sonra oyunu dengeledik ama basit bir hatadan dolayı penaltı pozisyonu oldu, geri düştük. Kazanmamız gereken bir maçtı. Akhisarspor maçında 2 puan kaybetmiştik, onu telafi etmek istiyorduk. İkinci yarıda soyunma odasında futbolcularıma 2-3 dakikalık bir konuşmam oldu, kendilerine güvenip, inanmaları gerektiğini söyledim. Sahaya çıktık, oyuna iyi başladık. Buğra’yı kanada, Erkan’ı sol beke aldık. Daha baskılı ve atak oynadık. ‘Geri koşan bir futbolcu görmeyeceğim, rakibe önde basacağız’ dedim. Baskılı oynayacağımızı futbolculara söyledim. Futbolcularımız istediklerimi iyi uyguladılar. Yediğimiz gol itibariyle ligin en iyi defansı bizde, ligin en çok gol atan beşinci takımız” diye konuştu.

“FAZLA SEÇENEĞİMİZ YOKTU”

Ligin 14.haftasında Malatya’da oynanan ve 1-1 sona eren Akhisarspor maçındaki oyuna müdahaleleriyle ilgili Bulut, “Fotoğrafa farklı taraftan bakmalıyız. Skor tuttuğunda ‘hoca muhteşem değişiklik yaptı’, skor tutmadığında ‘hoca bu işi bilmiyor, yanlış zamanda yanık futbolcuyu değiştirdi’ yorumları oluyor. Akhisar maçında Eren’i çıkarttım, herkesin yanlış gördüğü bir değişiklik ama bence değil. Eren iyi bir maç sergiledi. Khalid istediğimiz performansı göstermemesine rağmen sahada tuttum çünkü benim ikinci yarıda hedefim kanatlardan gelip, kafa toplarında hava hakimiyeti olan ve tek vuruşları iyi olan bir Khalid var, istediğimiz fotoğraf çıkmadı. Her zaman çıkacak diye bir şey yok. Geride kalan haftaya baktığımızda, elimizdeki mevcut kişilerle fazla seçeneğimiz yoktu. Doğru bir karar verdik. Tuttu, maçı 3-1 kazanmış olduk” değerlendirmesinde bulundu.

“TAKIMIN NEREDEN NEREYE GELDİĞİNİ KİMSE UNUTMASIN”

14 aylık süreçte Evkur Yeni Malatyaspor’un nereden nereye geldiğini kimsenin unutmaması gerektiğini dile getiren Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütçe, transferler, elimizdeki mevcut kadroyla neler yapabiliriz ona bakmalıyız. Benim futbola bakış açım, elimdeki kadroyla yapabileceğim, en iyi verim alabileceğim işi yapmak. Bende bunu bugüne kadar bu futbolcularımla en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum. Ben işimi güzel bildiğim şekilde, benim bildiğim doğrultuda yapmaya çalışıyorum. Bende hücum futbol oynatırım ama ondan sonra sonuç ne olur ona bakmalıyız. Burada bir yıllık süreç geçti, 13-14 ayda bu takımın nereden nereye geldiğini kimsenin unutmaması lazım.”

Bulut, eleştirilere açık olduğunu belirterek, “Herkes eleştirebilir. Bizde dört dörtlük değiliz. Hiç kimse dört dörtlük değil. Eleştirinin seviyesi olacak. Bel altı olan bazı eleştirileri ben aldım, futbolcularım aldı, kulübümüz aldı. Onlar güzel, hoş şeyler değil. Eleştiriye her zaman açığım. Herkes eleştirebilir ama seviyeli olması gerekiyor” dedi.

“ONAY VERDİM ALDIK”

Sezon başındaki kadro yapılanmasına da değinen Bulut, “Ben, başkanımız ve transfer komitemiz, sportif direktörümüz ile bir araya geldik. İlk 10’un içerisinde olmak istediğimizi bugünde söylüyorum, başında da söyledim, bunu yönetime de aktardım. Çünkü uçmamalıyız. Geçen sezon lige yeni çıkmışsın, müthiş bir yerde bitirmişin, onun üzerine ne kadar koyabiliriz? İlk 10 yine olması lazım, daha iyisini yapabiliyorsak, yapacağımız transferlerle sezon başında daha iyisini yapmaya çalışacağız. Ondan sonra belirlediğimiz futbolcular, bu futbolcuları geçen sene devre arasında da ben belirlemiştim, Guilherme, Donald, Aleksic’i geçen sene de almak istedik, alamadık. Guilherme Benevento’ya gitti, Donald kulübünde kaldı. Sezon başında yapılan transferlerin hepsi benim onayım olarak geldi. Ömer Şişmanoğlu, Erkan Kaş’a ben onay verdim. Almak istediğimiz bir sol bek vardı alamadık, alternatif olarak Erkan vardı, almamız gerekiyordu, onay verdim ve aldık” şeklinde konuştu.

Bulut, Ömer Şişmanoğlu’nun transferiyle ilgili, “Önceden yaşadığı sakatlıkları biliyorduk. Göztepe’deki sakatlığı ile ilgili her şeyin iyi olduğu raporu geldi, o şekilde bende gelmesini istedim. Çünkü alternatif olarak iyi bir forvet. Sonradan oyuna giren, etkili olan bir forvet. Göztepe maçında da sonradan oyuna girdi, üçüncü golümüzü attığı gibi ondan bu beklentilerimiz vardı. Tarak kemiğindeki sakatlığı nüksetti, doğru ameliyat olmadığı raporu geldi. Ağrıları onu olduğunu söyledi. Futbolcu maçtayken olan bir sakatlık, aynı bölgeden olması futbolda olabilir. Hiç kimse sakat olmak istemez. Geri geldi, üç ay sonra aramıza katıldı. İlk maçta 15 dakika oynattım. Ömer’in kafasında yaptığı bir hata var, çok fazla çalışkan bir çocuk, sakatlığını atlattı, ‘daha çok çalışıp, takıma faydalı olayım’ düşüncesi var. Bazen fazla çalışmamak gerekiyor, vücudunda da dinlenmesi lazım, bazen dinlenmek çalışmaktan daha önemlidir. Ömer Şişmanoğlu’nun adalesinde bir yırtık oldu. Ömer, her takımda teknik direktörün görmek isteyeceği bir oyuncu; kafası var, ikili mücadelesi var. Ömer’e o şansı verdim, yine bir çıkışının olacağından dolayı. Çıkışı yine yapabilir ama futbolcu dinlenmesi gerektiği yerde dinlenecek, çalışması gereken yerde çalışacak. Her zaman çalışmak olmaz, sonuçta biz robot değiliz” açıklamasında bulundu.

“25 KİŞİLİK İYİ BİR KADROMUZ OLMALI”

Sol bekte yaşanan sıkıntılara da değinen Bulut, şunları söyledi: “Sonuçta elinizde bir bütçe var. Ekonomiye dayanıyor. Alabileceğiniz futbolcu var, alamayacağınız futbolcu var. Yabancı sayısına baktığınızda şuanda bizim 11 yabancı oyuncumuz var. Bir fazla yabancı oyuncu demek, federasyona para yatırmanız gerekiyor. Sonuçta geçen sene olan bütçemiz bu sene yok. Kur’un çıkışıyla o sıkıntıları yaşadık. O yüzden böyle bir bütçeyi yönetimimiz belirlemek zorunda kaldı. Ama gelen futbolcular, yapacağımız transferleri yönetimle birlikte belirledik. Bazı futbolcuları alamadık. Elimizde 22 futbolcumuz var, 25 olmamız gerekiyor çünkü iki kulvarda yürüyoruz. Bunu götürmek istiyorsak, kesinlikle 25 kişilik iyi, birbirine yakın kadromuz olmalı.”

“EN SON KARARI BENİM VERMEM GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Bulut, yapılacak her transferin tutmayabileceğini anlatarak, “Beş transfer yaparsın, biri tutmaz dördü tutar. On transfer yaptığında beşi tutmazsa sorun yaşarsın. Ekonomi anlamında sorun yaşarsın. Doğru analiz etmek gerekiyor. Transferin içerisinde hocanın olmasını kesinlikle düşünüyorum. Sonuçta bir transfer komitesi var. Yöneticilerimiz zaten bana futbolcuları sunuyor. Bunun analizini detaylı bir şekilde yapıyoruz ama en son kararı benim vermem gerektiğini düşünüyorum çünkü bu futbolcuyu ben oynatacağım. Cissokho’nun maliyeti yüksekti, o şekilde gönderildi. Aytaç konusunda benim kararım net değildi. Bana sorulduğunda mecbur alınması gereken bir futbolcu olmadığını söyledim. Geçen sene Aytaç çok koşan, iyi işler yapmaya çalışan bir oyuncu ama bu sene Bursaspor’a verdiğini, geçen sezon çok fazla bize verdiğini düşünmüyorum. Geçen sene orta sahada Azubuike, Murat Yıldırım ve Aytaç üçü birbirine yakın futbolcular, direkt kaleye giden futbolcu değil, gol atması gereken yerde gol atamıyorduk. Benim vizyonumda, oynatmak istediğim takım içerisinde oynayacak ve beni ileriye götürecek düşüncesinde olmamasından dolayı ben ‘hayır’ dedim” diye konuştu.

“ÜÇ ÖNEMLİ KRİTERİ YERİNE GETİRMEMİZ LAZIM”

Bulut, takımın hedeflerine yönelik kendisine yöneltilen sorulara, “Sezon başında bu takımı kurduğumuzda tabi ki ilk 10 dedik. Şuan ki grafiğe baktığımızda müthiş bir çıkışımız oldu. Şuan beşinci sıradayız. 4 takımın 25 puanı var. Liderden 8 puan gerideyiz. Bu bizim için müthiş bir tablo. Sezon başında 12-13 kişiyle ben kampı tamamladım. Elimde sakatlar, geç gelen futbolcular vardı ki onlara rağmen ilk 5, 6, 7 hafta bizim açımızdan müthiş geçti. Galibiyetle başladık. Fenerbahçe’yi burada mağlup ettik. Kayseri’de puan aldık, iyi bir gidişat oldu, devamı da geldi. Grafiğimiz giderek yükseldi. Zaman zaman bazı futbolcularımız tabi ki düşüş yaşadı, bu doğaldır. Hiçbir futbolcunun 34 maçı müthiş oynaması çok zor. O iniş çıkışlar olacak. Ama o inişler olduğunda, hızlı bir şekilde toparlayıp, yine formunu yakalaman gerekiyor. Yedek kulübesinden gelen arkadaşlar iyi işler yaptı. Tabi ki ilk 10 hedefimiz. Önümüzde Antalya ve Bursa maçları var. İkisi de zor maç, inşallah iki maçtan 6 puan alırız. Hedefimiz en iyi, yüksek puanları alabilmek. Bunların sonucunda hangi yerde seyredeceğiz, ondan sonra yapabileceğimiz transferler çok önemli ve ikinci yarıda 7 haftayı atlattığımızda, pozisyonumuzu göreceğiz. Ondan sonra daha net bir açıklama yapabiliriz. Önemli olan bu 3 kriteri yerine getirebilmemiz” şeklinde konuştu.

“OYNAYAN OYUNCUYU KİMSE LEBLEBİ FİYATINA VERMEZ”

Bulut, devre arasında yapmak istediği transferlerle ilgili, “Devre arasında futbolcu transfer etmek kolay değil çünkü başka bir takımdan futbolcu aldığında sonuçta diğer genelde takımda oynamayan veya az oynayan futbolcuyu transfer ediyorsun. Oynayan oyuncuyu kimse sana leblebi fiyatına vermez. Senin alacağın futbolcunun uyumunun, katkısının hızlı olması gerekiyor, bunun içinde transferin erken yapılması gerekiyor. Bizim tespit ettiğimiz öyle futbolcular var. Yönetimimizde onlar üzerinde çalışıyor. Rakam olarak yönetim bana açıklama yapma zorunda değil, sayıyı belirleyip, yönetime sundum. 1-2 futbolcu olmayacak. Bütçe olarak onu yönetim belirleyecek. Bize katkısı olabileceğini düşündüğüm futbolcular. İsimli, iyi futbolcular. Önemli olan bize  geldiklerinde hangi sürede uyu sağlayacakları çok önemli. Gelecek futbolculara herkesin yardımcı olacağını düşünüyorum, iyi bir ortam var. Ondan sonra çalışacağız, bakacağız.”

“MALATYA DAHA FARKLI BİR KONUMA GELECEK AMA ADIM ADIM”

Ayaklarının yere sağlam basması gerektiğini dile getiren Bulut, hedefleriyle ilgili şunları paylaştı: “Biz, adımlarımızı doğru atacağız. Adım adım gideceğiz. Beş merdiven birden atlayamayız. Nereden başladık, şuan neredeyiz, 14-15 ayda neler başardık bunları unutmamalıyız. Geçen sene ‘ligden düşer’ diyenler, şuan arkamızdan neler söylüyor bilmiyorum. Ayağımızı kaydırmak isteyen çok var. Kimler olduğunu ben çok iyi biliyorum. İsimde zamanı geldiğinde açıklarım. O yüzden bu takım nereden nereye geldi, burada neler başardık, hiç kimse unutmasın. Herkes Avrupa’da olmak ister. Kulübe para gelecek, kalite gelecek. Taraftarımız statta bizi daha iyi destekleyecek. Malatya şehri daha farklı bir konuma gelecek ama adım adım. Ayaklarımızın yere basması lazım. Nerede gördük? 5-0 Trabzon’a karşı kazandım, biraz havalandık iki maç gümbürtüye gitti, 1 puan aldık. Bunu herkese söylüyorum.”

“SADECE TAKIMIN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞIYORUM”

Bulut, sözleşmesini uzatıp uzatmayacağı konusunda ise “Tabi ki ben buraya geldiğimde sonuçta her teknik direktörün ulaşmak istediği bir mertebe vardır. Ben her zaman hedefimi en üste koyanlardanım. Zirve dört büyükler, Avrupa, milli takım, Real Madrid olur. Kendimi her zaman geliştirmem gerektiğini biliyorum. Futbol gelişiyor, farklı durumlar oluyor, o durumlarla baş edebilmek lazım. Bende bazı konularda kendimi geliştirmem gerektiğini düşünüyorum. Onun üzerinde çalışıyorum. Sezon sonunda sözleşmem bitiyor ama şuan hiç sezon sonunu düşünmüyorum. Sadece takımın başarısı için çalışıyorum. Yönetimle bir konuşmamız olmadı. Şuanda gerek olduğunu düşünmüyorum. Şuan bir hedefe noktalanmış vaziyetteyiz. O hedefe doğru yol aldık gidiyoruz. İnşallah Allah sonunu hayırlı eder” açıklamasında bulundu.  

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“Ayağımızı Kaydırmak İsteyen Çok Var”