15 Ekim 2014 Çarşamba, 16:29
“BAŞVURUDA SON GÜNLER BEKLENİLMESİN”
Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, “Vergi borçlarının yapılandırılmasında son günler beklenilmemeli “dedi. 
Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Vergi Dairesi binasında yaptığı basın açıklamasında, torba yasası çerçevesinde çıkan vergi borçların yapılandırılması hakkında bilgi aktardı.
Vergi borçların yapılandırılması için mükelleflerin 1 Aralık’a kadar başvuru yapması gerektiğini bildiren Vergi Dairesi Başkanı Poyraz,”Son günler beklenilmemeli. En geç 20 Kasım’a kadar başvuru yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Vergi Dairesi’ne bugüne kadar yapılan başvuru hakkında da bilgi veren Poyraz, “13 Ekim tarihi itibariyle, dilekçe yoluyla 4 bin 464 mükelleften, internet yoluyla bin 817 mükelleften, toplamda da 6 bin 281 mükelleften müracaat aldık ve işlemlerini büyük oranda sonuçlandırdık” şeklinde konuştu.
Poyraz, daha sonra özetle şunları söyledi: “Bilindiği üzere, Bazı Kamu Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 sayılı Kanun 11 Eylül 2014 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Ayrıca, Kanunun 73 ve 74. maddelerine ilişkin açıklamalarının yer aldığı Genel Tebliğ, 27 Eylül 2014 tarihinde resmi gazetede yayımlanmıştır. Bu tarih itibariyle vergi dairelerimiz ve malmüdürlüklerimizce, mükelleflerimizin kesinleşmiş vergi borçlarının yapılandırılması için müracaatlar alınmaya başlanmıştır.
Bu aşamada, söz konusu yasal düzenlemelerin mükelleflerimize getirdiği imkanlar ile önümüzdeki süreçte Başkanlığımızca yapılacak tanıtım faaliyetleri ve düzenleyeceği etkinlikler hakkında siz değerli basın mensupları aracılığıyla kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.
Dilekçe ile şahsen veya posta yoluyla başvuru ilgili vergi dairesine yapılıyor.
İnternetten "https://intvd.gib.gov.tr/internetvd" adresi kullanılarak başvuru ve kredi kartı ile ödeme yapılabiliyor.
Başvuru esnasında daha önce uygulanan haciz ve ödeme emri tebliği gibi işlemlere dava açılmış ise vazgeçilmesi gerekiyor.
Taşıtlar için yapılacak başvurularda her bir taşıt itibarıyla toplam borç için başvuru gerekiyor
İlk taksit 31 ARALIK 2014 tarihine kadar ödenebiliyor. Taksitlerin kredi kartıyla ödenmesi mümkündür. Mahsup talebi yoluyla da ödeme yapılabiliyor.
Taksitli ödemeler için Kanunda öngörülen taksit seçeneklerinden birinin seçilmesi gerekiyor.
Talep halinde 6 taksitte 12 ayda, 9 taksitte 18 ayda, 12 taksitte 24 ayda , 18 taksitte 36 ayda ödeme seçeneği bulunuyor.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“BAŞVURUDA SON GÜNLER BEKLENİLMESİN”