18 Ekim 2014 Cumartesi, 17:56
“BELEDİYECİLİK SADECE FİZİKİ ÇALIŞMALARDAN İBARET DEĞİLDİR”
Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediyesi Gündüzbey “Yeşil Konak”ın açılışı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazın katılımıyla gerçekleştirdi. 
Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte kapanan Topsöğüt, Dilek, Şahnahan, Gündüzbey ve Yeşilyurt belde belediye binalarını “Yeşil Konak” olarak hizmete açan Yeşilyurt Belediyesi, bugün düzenlediği tören ile Gündüzbey binasının resmi açılışını gerçekleştirdi.
Okul derslerine yardımcı kursların verilmeye başlandığı Yeşil Konaklarda en kısa sürede meslek ve hobi eğitimlerinin de verileceği belirtildi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz yaptığı konuşmada, “Belediyecilik sadece fiziki çalışmalardan ibaret değildir. Elbette onlar yapılacak. Belediyelerin olmazsa olmazları var. Kanalizasyon, içme suyu ve temizlik yapacak. Bir taraftan da sosyal belediyecilik dediğimiz hadise var. Biz, parti ve hükümet olarak insan odaklı bir anlayışa sahibiz. Yerel yönetimlerimizde aynı anlayışla hareket ediyor. Bütün çalışmalarımızın ve yatırımlarımızın merkezinde insan var. İnsan deyince en fazla çocuklarımız ve gençlerimiz var. Ülkemizin, milletimizin geleceği daha iyi nesiller yetiştirmemize bağlıdır. Dünya’da bir yarış var. Bu yarışta öne geçeceksek fiziki varlıklarla bunu başaramayız. İnsanımızla bunu başarmak durumundayız. Son on yılda biz bu kadar başarı sağladıysak, bu kadar atılım yaptıysak insan odaklı politikalarımızla yaptık. Bundan sonra da devam edeceğiz. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durmasını istiyoruz. Sağlıklı şartlarda büyümelerini ve yetişmelerini istiyoruz. Aynı şekilde çocuklarımızın geleceğe çok daha donanımlı ve bugünkü çağın gerektirdiği becerilerle hazırlanmasını istiyoruz “ ifadelerini kullandı.
Bakan Yılmaz, “Elbette eğitim sistemimiz bu anlamda birinci sırada. Eğitim sistemlerimiz okullarda çocuklarımıza gerekli eğitimi veriyoruz. Ancak yeter mi, yetmez? Bunları takviye etmemiz gerekiyor. Sosyal faaliyetlerle diğer çalışmalarla okulda aldığımız eğitimi takviye etmemiz gerekiyor. Özelikle olanağı ve imkanı kısıtlı olan çocuklarımız için bu hizmetleri sunmamız gerekiyor. Bu anlayışla gerek merkezi idare ve gerek yerel yönetimler olarak, çocuklarımızın elinde tutuyoruz, her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Kalkınma Bakanlığı olarak bizlerde SODES dediğimiz Sosyal Destek Programını uyguladık. En son 34 ve 35 ile kadar çıktık. Malatya’da da bu programları çok yaygın bir şekilde uyguladık. Bu yapılan çalışma bizim SODES çalışmamızın ruhuna da çok uygun bir çalışmadır. O açıdan ayrıca Yeşilyurt Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki dönem de bu SODES’i yeni usuller ve esaslarla yeni önceliklerle tekrar başlatacağız. Bu tür çalışmalara ayrıca merkezi idare ve Kalkınma Bakanlığı olarak ta destek vereceğiz. Kalkınma derken biz sadece ekonomiyi anlamıyoruz. İşte bu bütün sosyal faaliyetleri de anlıyoruz. Fırat Kalkınma Ajansımız bu konuda çalışmalarına da devam edecek. Hep birlikte inşallah geleceğe çok donanımlı ve çok güçlü nesiller yetiştireceğiz” dedi.
Vali Süleyman Kamçı ise, “Yeşilyurt İlçemiz sahiden çok güzel bir ilçe. Artık Malatya'nın yarısı Yeşilyurt, eski Yeşilyurt ilçe merkezinin çok güzel olduğunu ve özellikle beğendiğimizi ifade etmek istiyorum. Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu güzel tesisi bu güzel kurs mekânının başta güzel çocuklarımıza ve Yeşilyurtlulara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
BAŞKAN POLAT; “YEŞİL KONAĞIMIZDA Kİ ÖĞRENCİ SAYIMIZ 962’DİR”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da, “Biz seçim sathında Yeşilyurtlu hemşerilerimize inşallah seçimden sonra bu belediye hizmet binalarının o mahallede ki Yeşilyurtlu kardeşlerimize hemşerilerimize Yeşil Konak olarak hizmet vereceğinin sözünü verdik. Göreve başlamamızdan hemen sonra start vererek bu binalarımızın yeşil konaklara dönüşümünü gerçekleştirdik. Bu gün itibariyle dört tane yeşil konağımız hizmete girdi. İnşallah beşinci Yeşil Konağımız da önümüzde ki hafta içerisinde hizmete girecek. Bugün itibariyle bu beş Yeşil Konağımızda ki öğrenci sayımız 962’dir. Bu aslında yaptığımız hizmetin ne kadar doğru bir yatırım olduğunu göstermektedir. 962 tane küçük yavrumuza, 5, 6, 7, 8'inci sınıfta ki çocuklarımıza inşallah cumartesi pazar günleri okul derslerine yardımcı eğitimleri vereceğiz. Süreç İçerisinde buralarda müzik, resim, satranç, el sanatları beceri kursları devam edecek. Burada Halk Eğitim Merkezimizle işbirliği içerisinde çalışmalar yapacağız. Müftülüğümüzle birlikte burada değerler eğitimiyle ilgili mahalle sakinlerimize hizmet vereceğiz. Yeşil Konaklarımız Yeşilyurt Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezleri (YEKSAM) bünyesinde faaliyet gösterecektir. Yeni başladıkları bu eğitim maratonda tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Açılışa Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Süleyman Kamçı, Milletvekilleri Mustafa Şahin, Cemal Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı AV. Bülent Tüfenkçi ve davetliler katıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“BELEDİYECİLİK SADECE FİZİKİ ÇALIŞMALARDAN İBARET DEĞİLDİR”