24 Nisan 2014 Perşembe, 11:32
“BENİM PARALEL YAPIYA CEVABIM, ‘ÖLMEYİ DE BİLMEYECEK MİYİZ?’DİR”
 AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, “Tehdit ve şantaja boyun eğmemelisiniz. Bir dava adamıysanız, bir aile babasıysanız günahınıza da sevabınıza da sahip çıkmalısınız. Boyun eğdiğiniz zaman kişiliğinizi son damlasına kadar tüketirler. Allah’tan başka kimse kimseyi günahlarıyla korkutamaz” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, yaptığı açıklamada, “Benim her zaman söylediğim bir şey var: Ankara’nın ofislerinde, sokaklarında koca koca adamların senaryolarına bakıp Türkiye’yi değerlendirirseniz çok yanılırsınız. Malatya’da bir laf vardır: ‘Alacakapı’da bir yalan söyledim, Sıddırız’da ben de inandım’ derler. Bunlar, Battalgazi’nin iki kapısıdır. Seçimden önce yapılan bütün mühendislik hesapları da böyle, kendin çal, kendin oyna. Anadolu’da karşılığı yok. Ekonomide de kendileri çalıp oynadı ve İstanbul’da karşılığı yok. Türkiye’nin siyasetini takip edecekseniz İstanbul’u ve Anadolu’yu takip etmelisiniz. Ankara yanıltır. Bu yüzden, Başbakanımız gibi Rahmetli Özal da Ankara’dan bunaldığında Anadolu’ya gider, halkın sesini dinlerdi. Seçimlerden önce AK Parti dışındaki blok bir ittifak kurdu. Bu ittifakın ve iftira kampanyalarının toplumda bir karşılığı yoktu. Bu sonucun CHP’yi, muhalefeti parçalayacağını söylemiştik. Nitekim bu oluyor. CHP kendi kodlarından, kadim değerlerinden çok uzağa savruldu. CHP, ‘AK Parti’yi yeneceğim’ hırsına kendini fazla kaptırdı. Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’yi yenme kompleksi yüzünden hem kendi ilkelerini ve nezaketi hem de CHP’nin değerlerini ayakaltı etti. CHP siyaset üretmek yerine, ‘AK Parti’nin karşısında kim varsa arkamda dursun, ancak bu şekilde AK Parti’yi yeneriz’ düşüncesi ile hareket etti. Kılıçdaroğlu bunu yaparak aslında itirafta bulunmuştur; ‘Benim AK Parti’yi yenecek gücüm yok. Benim lider olarak Tayyip Erdoğan ile yarışacak gücüm yok’ demiştir. “MHP’den, Paralel yapıya, İsrail’den, Esed’e Tayyip Erdoğan’a kim karşıysa onunla kucaklaşmaya hazırım’ demiştir. Kılıcdaroğlu’na ilk göreve geldiğinde herkes Yeni CHP’den bahsediyordu. Görüldü ki, siyasi hırsları uğruna ilkeleri bırakıp güçlü gördüğü herkesle kucaklaşabilen, güce tapan, liderlik vasıflarından uzak biridir, lider değildir. CHP artık Doğuda yok, Orta Anadolu’da yok. Alevilerin yaşadığı bölgede yok, Kürtlerin yaşadığı bölgede yok, muhafazakarların yaşadığı bölgede yok. Plajlara sıkışmış kalmış bir partidir. Oralarda da AK Parti ile rakiptir, ensesinde AK Parti vardır” ifadelerini kaydetti.
Fındıklı son dönemdeki tartışma konusu olan “paralel yapı” ile ilgili olarak ise şunları söyledi:
“Bunlar Türkiye’yi bir ganimet gibi görmüş, bu mantıkla ülkesine saldırmıştır. Türk Devletleri kadim gelenekleri olan, değerlerinden ödün vermeyen devletlerdir. Yeni Türkiye de tarihinden aldığı değerlerle hareket edecektir. Böyle bir ihaneti kabullenmeyecektir. Devletin, kamunun belediyelerin bütün kurumlarında bu operasyona dahil olanlar bunun hesabını verecekler. Malatya TSO seçimlerinden beri bu yapıyla bir mücadele içerisindeyim. Tehdit ve şantaja boyun eğmemelisiniz. Bir dava adamıysanız, bir aile babasıysanız günahınıza da sevabınıza da sahip çıkmalısınız. Boyun eğdiğiniz zaman kişiliğinizi son damlasına kadar tüketirler. Allah’tan başka kimse kimseyi günahlarıyla korkutamaz. 17 Aralık sürecinde 78 milletvekilinin istifa edeceği iddiaları gündeme geldi. Bunu tehditlerine şantajlarına dayanarak iddia ettiler. Bu tehditleri sadece İdris Naim Şahin yedi.
8 kişi istifa etti, onlar da ortada kaldı. Bundan sonrası için de aynı iddialar var. Benim bunlara cevabım, ‘ölmeyi de bilmeyecek miyiz?’dir. İnandığın değerler uğruna, ülken uğruna, ilkelerin uğruna canını ortaya koyamıyorsan yaptığın hiçbir şeyin anlamı yok” ifadelerini kullandı.
Fındıklı, “Şantajın kendisi ahlaksızlıktır. ‘Benim bir şeyim yok ki neden korkayım’ meselesi değil. Mesele, birinin, bir sapığın bahçenizdeki ağaca tırmanıp sizin mahreminizi dikizlemesidir. Bu sapıklıktır. Kasetlerle, dinlemelerle yapılan budur, sapıklıktır. Hem haramdır, hem yasaktır. Sadece mahkeme kararıyla bir suç söz konusuysa dinleyebilirsiniz. Rakip gördükleri herkesi dinlemişler ve fişlemişler. Bir de bununla tehdit ediyorlar. Suç olan budur. Asıl, bunu yapanla mücadele etmek lazım. Gerisi kişinin özel hayatı. Bunları kullanarak hakimiyet kurmaya çalışana birileri dur der” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“BENİM PARALEL YAPIYA CEVABIM, ‘ÖLMEYİ DE BİLMEYECEK MİYİZ?’DİR”