13 Mayıs 2014 Salı, 16:18
“BİR YILDA DOLU DOLU PROGRAMLAR YAPTIK”
 Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Alper Bektaş, “Bir yılda dolu dolu programlar yaptık” dedi. 
Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği ‘nin (MASİAD) 23’ncü yıla özel dergisine verdiği demeçte FIRATSİFED hakkında bilgi veren Berktaş, “Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED), girişimci ruhun ortaya koyduğu birlikte çalışmanın bir sonucu olarak, iş dünyasının çeşitli kesimlerini temsil eden sekiz derneğin bir araya gelmesi ile 6 Mart 2013 tarihinde Malatya’da kurulmuştur. Federasyonumuz, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) üyesi olup Başkanımız aynı zamanda TÜRKONFED Yönetim Kurulu’nda federasyonumuzu temsil etmektedir.
FIRATSİFED, TRB1 bölgesinde yer alan dört ilde (Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli) kuruluş amaçları aynı olan sanayici ve işadamları derneklerinin ortak sesi olarak bölgesel ve sektörel politikaların oluşturulmasına katkıda bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.
“Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına tam destek vermek üzere, bölgesel potansiyellerin en etkin şekilde değerlendirilmesi için çalışmalar yapmayı, başta AB ve Ortadoğu olmak üzere, uluslararası stratejik işbirlikleri geliştirmede etkili olmayı, bölge kapasitesinin arttırılmasına destek olmayı ana hedefler olarak benimsemiştir. Federasyonumuz,bölgedeki sanayici ve işadamlarımızın öncü rolünü yerine getirmelerine yardımcı olmak, piyasa ekonomisinin bölgemiz düzeyinde alt yapısını kurumsallaştırmak ve sürdürülebilir rekabet gücünün arttırılmasına katkıda bulunmak için çalışmaktadır. FIRATSİFED; demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerine bağlı, girişimci, bilgiye dayalı,serbest rekabet ve şeffaflığa saygılı, barışı, uzlaşmayı ve toplumsal mutabakatı esas alır. FIRATSİFED, kendi bölgesinin kalkınma vizyonuna azami katkıyı sağlamak, bunun için projeler geliştirmek ve Kalkınma Ajansı ile yakın işbirliği içinde olmayı hedeflemektedir. TRB1 Bölge Planına baktığımızda, bölgemizin vizyonu “girişimci ve yenilikçi yaklaşımlarla, kaynaklarını etkin ve çevreye duyarlı biçimde kullanan, istihdam imkanlarını geliştiren, eğitim, turizm, tarım gibi öncelikli sektörlerde ve sosyal yaşam alanlarında tercih edilen bir bölge olmak” olarak belirlenmiştir. Bu vizyona ulaşmak için sosyal gelişim, tarım ve gıda, sanayi ve hizmet, teknik altyapı, kırsal kalkınma ve çevre eksenli altı stratejik amaç ortaya konulmuştur.İşte FIRATSİFED’in ve diğer bölgesel federasyonların temel varlık sebebi de, bu vizyon ve stratejilerin hayata geçmesi yönünde gerekli katkıyı sağlamak, projeler üretmek ve gerektiğinde bu vizyon ve stratejilerin yenilenmesi için de yönlendirici olmaktadır” diyen Berktaş, daha sonra faaliyetleri hakkında şunları belirtti:
“FIRATSİFED kuruluşu sonrasında, 6-7 Haziran 2013 tarihlerinde,TÜRKONFED 36. Girişim ve İş Dünyası Konseyi’ne ev sahipliği yaparak ilk büyük organizasyonunu gerçekleştirme başarısı göstermiştir. TÜRKONFED’e bağlı federasyon ve derneklerin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen sözkonusu etkinlikte açılış konuşmalarını, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Alper Bektaş ve ELİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Açık yapmıştır.Konsey kapsamında “Türkiye’de Gelir ve Yaşam Koşulları” ve“TRB1 Bölgesinde Kalkınma ve Yatırım” panelleri düzenlenmiştir.
FIRATSİFED Konsey sonrası 26 Aralık 2013 tarihinde Malatya da Hizmet Binasının açılışını yaparak İlgili İl Bürokratlarını bir araya getirdi. Aynı zamanda Malatya merkezli olan ve Elazığ,Malatya, Bingöl, Tunceli illerinin bağlı bulunduğu FIRATSİFED bu illerde kendine bağlı dernek [Malatya Sanayici ve İş Adamları Derneği(MASİAD),Elazığ Sanayici ve İş Adamları Derneği(ELSİAD),Malatya Girişimci İş Kadınları(MAİKAD),Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği (EMMAD),Tunceli İş Kadınları (TUNİŞKAD),Elazığ İş Kadınları Derneği (ELİKAD),-Bingöl İş Adamları Derneği (BİSİDER)] üyeleri ile Hizmet Binası açılışında bir araya geldiler.
‘’İş Sağlığı ve Güvenliği’’konulu projeye de imza atan FIRATSİFED,Fırat Kalkınma Ajansı Desteğiyle FIRATSİFED ’in Elazığ da bulunan dernek üyelerine eğitim imkanı sundu.
Elazığ da ki ağır sanayi (maden,mermer) göz önüne alınarak hazırlanan proje de iş kazalarını en aza indirmek ve iş hastalıkları konusunda üyeleri bilinçlendirmek için 5 gün sürecek bir eğitim verildi.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“BİR YILDA DOLU DOLU PROGRAMLAR YAPTIK”