14 Haziran 2018 Perşembe, 21:15
“Birlik ve Beraberlik İçin Bayram Eşsiz Bir Fırsat”
“Birlik ve Beraberlik İçin Bayram Eşsiz Bir Fırsat”

Ramazan ayı sona erdi ve 3 günlük Ramazan Bayramı süreci başladı. 15- 17 Haziran günleri arasındaki bayram dolayısıyla, siyasiler ve il yöneticileri birer kutlama mesajı yayınladılar.

BAYRAM NAMAZI 06.26’DA
Malatya’da Bayram Namazı 15 Haziran Cuma günü saat 06.26’da kılınacak.

Valilik, Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerii tarafından tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla resmi bayramlaşma töreni Cuma günü saat 10.00’da Doubletree by Hilton Otel’de yapılacak.

MESAJLAR..
Bayram dolayısıyla siyasiler ve il yöneticileri birer kutlama mesajı yayınladılar.

Gümrük ve Ticaret Bakanı, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci
“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak, sabrın, şükrün ve hidayetin mükâfatı olan Ramazan Bayramı’na hep birlikte ulaştık.

Ramazanın bereketlendirdiği iftar sofralarımızda dostlarımızla bir araya gelmenin, lokmalarımızı paylaşmanın, ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmanın manevi huzurunu yaşadık. Toplumsal hoşgörü ve dayanışma içerisinde, merhametin, affetmenin ve muhabbet ikliminin had safhada hissedildiği 1 ayı geride bıraktık.

Ramazan ayı ibadet, bayram ise ziyaret zamanıdır. Rabbimizin bize lütfu olan bayramlar; dostlukların hatırlanması, dargınlıkların giderilmesi, geleneklerimizin yaşatılması, milli birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesi için eşsiz bir fırsattır. Bayramın manevi güzelliklerinden faydalanmayı Rabbim hepimize nasip etsin.

İslam dünyasının bayram coşkusunu yaşadığı bu dönemde, maalesef dünyanın farklı yerlerinde sıkıntı yaşayan Müslüman kardeşlerimiz var. Onların huzura ve güvenliğe kavuşmasını, dökülen Müslüman kanlarının son bulmasını canı gönülden temenni ediyorum. Ülkemizde ise terör örgütleriyle kahramanca mücadele eden ve destan yazan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak Ramazan Bayramı öncesinde, yurt dışından gelen vatandaşlarımızın beklemeden, sıkıntı çekmeden gümrük işlemlerinin hızlı ve sorunsuz yapılması için sınır kapılarımızda gerekli tüm tedbirleri aldık. Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin yakınlarıyla bayramlaşabilmeleri için her yıl olduğu gibi yine sınır kapılarımızı kontrollü olarak açtık. Bu vesileyle Bayramda fedakârca ve üstün gayretle çalışmaya devam eden personelimize çok teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin ve tüm İslam âleminin bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, Ramazan Bayramı’nın, birliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılmasını yaşadığımız coğrafyaya ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Hak’tan diliyorum.”

Malatya Valisi Ali Kaban
“Saygıdeğer Malatyalılar,

Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, kardeşliğimizi ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissettiğimiz, maneviyat ikliminden esintilerin kuşattığı bir Ramazan Ayı’nı daha huzur içerisinde idrak ederek bayramı karşılamanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Bayramlar, milli ve manevi değerlerimizi bütün lezzetiyle tattığımız, kırgınlık ve küskünlüğü bir kenara bırakarak coşkuyla kucaklaştığımız müstesna günlerdir. Bu günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her anına yayabilmek, hepimizin ortak hedefi olmalıdır.

Hassaten fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız, kapısı günlerdir çalınmamış hasta, yaşlı, yetim, öksüz, kimsesiz kardeşlerimiz ihmal edilmemeli, kapıları çalınmalı, kendileriyle hemhâl olunmalıdır. Bayramlarımızın toplumsal barışı tesis etmenin en büyük fırsatı olduğu unutulmamalıdır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta siz Muhterem Malatyalılar olmak üzere Necip Milletimizin ve bütün İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyor; bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, herkese sağlık ve esenlikler diliyorum.”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık
“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan’ı Şerif’i uğurlamanın hüznünü yaşarken, muhabbetle kucaklaşacağımız bir Ramazan Bayramı’na daha erişmenin tarifsiz mutluluğu içerisindeyiz.

Toplumları kaynaştıran, hoşgörü ve kardeşlik duygularını pekiştiren, yardımlaşma ve dayanışma geleneğimizin en güzel şekilde idrak edildiği bayramlar, gönül dünyamıza huzur tohumlarının ekildiği, dargınların barıştığı, birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, duyguların iletişimi hususunda önemli bir fırsattır. Bu fırsatları iyi değerlendirmeli, sevginin ve saygının yüreklerimizde tuttuğu yeri daha da genişletmeliyiz.

Öte yandan her zaman olduğu gibi bu bayramda da vefa borcumuzun olduğu şehit ailelerimizi ve gazilerimizi unutmamalı, yaşlılarımıza ve yetim evlatlarımıza da yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz. Ayrıca bayram ziyaretleri için trafiğe çıkacak vatandaşlarımızın dikkatli araç kullanmalarının ve kurallara uymanın önemini bir kez daha hatırlatıyor, ‘Geç olsun, güç olmasın’ diyerek, hayırlı yolculuklar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; aziz milletimizin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor; bayramımızın ülkemize, ümmetimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı saygıyla, sevgiyle, selamlıyorum.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Türkiye 10 gün arayla iki bayram yaşayacak.Birincisi Ramazan Bayramı ikincisi 24 Haziran akşamı yaşanacak halkın iktidarının yaşanacağı Demokrasi Bayramı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı ,bayramların kırgınlıkları sona erdirmek, dayanışmayı, birlik ve beraberliği pekiştirmek için önemli araçlar olduğunu belirten Ağbaba, “Ramazan Bayramı’nın üreticilerin emeklerinin karşılığını aldığı, tüm çalışanların insanca yaşayabilecekleri ücreti aldıkları, farklı düşünen, farklı konuşan, farklı yazan her kişinin kendisini özgürce ifade edebildiği, insanların haksız ve hukuksuz gözaltına alınmadığı, yargılanmadığı, tutuklanmadığı, adaletin kişilere göre değil toplumun tamamına eşit yaklaşabildiği, gençlerin işsizlik, çocukların gelecek kaygısı yaşamadığı, açlık ve yoksulluğun sona erdiği günler getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Yaklaşan 24 Haziran seçimlerine de vurgu yaparak, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin üzerindeki kara bulutları dağıtacağını, insanların geleceğe daha umutlu bakmasını sağlayacağını belirtti. Ağbaba, “Türkiye 10 gün arayla iki bayram yapacak. Birincisi Ramazan Bayramı,ikincisi ise 24 Haziran’da tüm halkın rahat bir nefes almasını sağlayacak,Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı seçildiği, Millet İttifakının mecliste çoğunluğu aldığı seçimlerin akşamı yaşanacak demokrasi bayramı.Bu vesile ile tüm halkımızın bayramını kutluyor, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

11 ayın sultanı, rahmet, merhamet, bereket, birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan ayını bitirerek; coşkuyla, sevgiyle ve muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Polat mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutluyor, bu mübarek günlerin birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum.

Sabır, şükür, paylaşma, yardımlaşma, dua ve ibadetlerle idrak ettiğimiz Mübarek Ramazan ayının akabinde bayram yapıyoruz. Ramazan bayramı; oruç mükâfatının, dayanışma ve yardımlaşma hissiyatının, hatır sorma ve gönül alma hasletlerinin önemli bir kaynağıdır. Bayramlaşmada sadece eller tutulmayacak; aynı zamanda kırılan kalpler onarılacak, incinen birlik ve beraberlik duyguları helalleşecektir. Çocuklar sevindirilecek, büyükler hürmetle ziyaret edilecektir.

Bu bayramda dargınlıklar son bulmalı; sevgi, muhabbet ve coşku iklimi her şeye rağmen hâkim olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle dünyanın değişik bölgelerinde akan Müslüman kanlarının son bulmasını, millet olarak birlik ve beraberliğimizi daim kılmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor; ailelerimize, çocuklarımıza, torunlarımıza, büyüklerimize sağlık ve sıhhat içerisinde nice bayramlar temenni ediyorum.”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, vatandaşların Ramazan Bayramını tebrik ederken, bayram dolayısıyla yola çıkacak araç sürücülerine ise, trafik kurallarına uymaları noktasında uyarılarda bulundu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Bizleri milletçe sevgi ve saygı bağları ile birleştiren, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olacak, yeni bir bayrama daha sağlık, huzur, güven, birlik ve beraberlik ortamı içerisinde ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Bayramlarımız, millet olarak birlik ve beraberliğimizi daha içten hissettiğimiz, mutluluklarımızı paylaştığımız müstesna günlerimizdir. Milli ve manevi değerlerimizi yaşattığımız, hoşgörü ve birlikteliğimizi ön plana çıkararak idrak ettiğimiz bayramlar, ihmal ettiğimiz sevdiklerimizin gönüllerini almak için de büyük bir fırsattır. Aile büyüklerimizin hayır dualarını alıp, çocuklarımızı sevindirirken yetimleri, evlerini yurtlarını terk etmek zorunda kalan kardeşlerimizi de unutmamak gerekir. Ayrıca şehit ve gazilerimize olan vefa borcumuz gereği, şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi ziyaret etmek, acılarına ortak olmak ve hüzünlerini paylaşmak da en önemli görevimizdir. Aynı şekilde, bayram ziyareti için yola çıkan tüm hemşerilerimden, trafik kurallarına uymalarını, sevinç günü olan bayramların keder gününe dönmemesi için dikkatli şekilde araç kullanmalarını önemle rica ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin daha da güçlenmesini, bu güzel günlerin tüm insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, tüm hemşehrilerimizin, milletimizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kur-an Ayı Ramazan’ın rahmet ve merhametini yaşayarak ulaştığımızın Ramazan Bayramını, insanların birbirine yakınlaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz” dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Ramazan Bayramı orucun mükâfatı, dayanışma ve yardımlaşma hissiyatının, hatır sorma ve gönül alma hasletlerinin emsalsiz kaynağıdır.

Hepimizi manevi huzura eriştiren mübarek Ramazan ayını uğurlarken, Ramazan Bayramı’na kavuşmuş olmanın mutluluk ve sevincini yaşamaktayız. Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, dargınlıkların unutulduğu, küslerin barışıp kardeşçe kucaklaştıkları mana yüklü özel günlerdir.

Saygı ve hoşgörü içerisinde dargınlıkların ve kırgınlıkların sona erdiği, komşuluk ve akrabalık bağlarının güçlendiği, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularının pekiştiği, insanı insan yapan değerlerin en güçlü şekilde yaşandığı bayramlarımız toplumsal huzur ve kardeşliğimizin güçlenmesine en büyük desteği veren mübarek zaman dilimleridir.

Ramazan Bayramının milletimiz ve ülkemiz için dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle, tüm hemşerilerimin ve İslam Âlemi’nin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum” dedi.

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar
MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Avşar, “Dini ve milli bayramlarımız, millet olarak birlik ve beraberliğimizi daha içten hissettiğimiz, mutluluklarımızı paylaştığımız müstesna günlerimizdir.

Bizleri milletçe sevgi ve saygı bağları ile birleştiren, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olacak, yeni bir bayrama daha sağlık, huzur, güven, birlik ve beraberlik ortamı içerisinde ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz.

Toplum hayatımızda çok özel ve anlamlı bir yeri olan, Milletimizin manevi değerlerinin, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel bir şekilde yaşandığı dini bayram günleri; vatandaşlarımızı birbirlerine sevgi ve saygı içerisinde yaklaştıran; aile fertlerinin, akraba, dost ve arkadaşların bir araya gelmesini sağlayarak özlemleri gideren, her türlü dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dostluk, hoşgörü duygularını güçlendiren, sevinç ve mutluluğun milletçe yaşandığı müstesna günlerdendir.

Bu duygu ve düşüncelerle, dostlukların ve arkadaşlıkların güçlendiği Ramazan Bayramı günlerinin; ülkemizin huzur, güven ve mutluluğuna; karşılıklı dayanışma ve hoşgörü fikrinin daha da güçlenmesine, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasına, tüm insanlık için barış ve huzur getirmesine vesile olmasını diler, Ramazan Bayramı’nın tüm halkımıza sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni eder, saygılar sunarım.”

Kaynak- malatyahaber.com

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“Birlik ve Beraberlik İçin Bayram Eşsiz Bir Fırsat”