14 Şubat 2014 Cuma, 10:46
“BİZLER HİZMETLERİMİZLE KONUŞUYORUZ. BİRİLERİNDEN, FARKIMIZ BU”
“BİZLER HİZMETLERİMİZLE KONUŞUYORUZ. BİRİLERİNDEN, FARKIMIZ BU”
Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, şeffaflık ve adaletten asla taviz vermediklerini ifade ederek, şehrin her noktasına hizmet yaptıklarını söyledi.
Çakır, AK Parti Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat ve partililerle birlikte Dilek Kasabasını ziyaret etti. Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti heyeti, Engüzekliler Cem ve Kültür Evi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.
Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Dilek’in, büyükşehirle birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerinden birisi olacağını söyledi. Malatya merkezde yapılan hizmetlerin Dilekte’de yapılacağını ifade eden Çakır, her noktaya adil bir şekilde hizmet götüreceklerini belirtti. 5 yıl içerisinde Malatya’da güzel hizmetlere imza attıklarını dile getiren Çakır, “Hizmetlerimizi yaparken şeffaflıktan ve adaletten taviz vermedik. Şehrimizin her tarafını kalkındırdık” dedi.
Çakır, Malatya’da “çevre yolu altı, çevre yolu üstü” kavramını ortadan kaldırdıklarına değinerek, çevre yolu altına yıllardır yapılmayan yatırımların kendi dönemlerinde yaptıklarını kaydetti.

“ŞEHRİN HER NOKTASINA HİZMETİ GÖTÜRDÜK”
Şehrin her noktasına hizmet götürdüklerini ifade eden Çakır, Doğu-Batı, Kuzey-Güney her yerin kendi dönemlerinde en iyi hizmeti aldığını belirtti. Çakır, Malatya’yı temel olarak ele aldıklarını kaydederek, “Belediyemiz alanındaki her yeri sağlıklı bir planlamayla, yaşanılabilir bir şehir oluşturduk. Detaylı bir çalışmayla, şehrimizi modern bir görünüme kavuşturduk. Ekibimizle birlikte, gece-gündüz demeden, hiç yorulmadan çalıştık. Malatya’nın daha yaşanılabilir bir şehir olması için, yolların caddelerin, planların, kaldırımların standart hale getirilmesine çok önem verdik. Bununla ilgili kentin dokusunu bozmadan yenileme projesi başlattık. Sizlerin de bildiği gibi göreve gelmeden önce de prestij caddeleri oluşturacağımızı söylemiştik. Bu kapsamda da toplamda 203 cadde ve sokakta bu proje kapsamında çalışmalar yaptık. Turgut Özal Mahallesi 1,2,3. Cadde ve sokaklar, Adliye Önü ve Bağlantı sokaklar, Devlet Hastanesi Yanı, Öğretmenevi yanı, Evliya ve İpek Sokaklar, Cezmi Kartay Cad., Necip Fazıl Kısakürek Cadde ve Bağlantılı Sokaklar, Gündoğdu Caddesi ile Talatbey sokak, Sümer İ.Ö.O. yanı, Hastane Caddesi 7. Sokak, Asayiş Şube yanı ve Temelli Pasajı, Cengiz Topel Caddesi, Halep Cad., İnönü Caddesi ve Atatürk Caddesi, Hasanbey Caddesi, İstasyon, Söğütlü Camii Çevresi, Yeşiltepe Caddesi, Mücelli, Akpınar, Aslantepe, Mezarlık Yolu, Niyazi Mısri Caddesi, Koyunoğlu Caddesi, Koyunoğlu okul 1,2,3. Sokaklar, Kömür Tevzi Caddesi, Sinema Caddesi, Beşkonaklar, İsmetpaşa, Çarmuzu gibi mahallelerimizde dönüşüm projesi başlattık. Bunun içinde şehir merkezinde kalan Söğütlü Cami, Akpınar, Bakırcılar Çarşısı ve Şire Pazarı gibi yerlerde de dönüşümün sağlanması için çalışmalar gerçekleştirdik.” diye konuştu.

“İNŞALLAH 30 MART’TAN SONRA DAHA İYİLERİ OLACAK”
Çakır, büyükşehir ile birlikte yeni fırsatlarında geleceğine dikkat çekerek, bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi. Çakır, “Bizlerin farkı hizmettir. Bizler hizmetlerimizle konuşuyoruz. Birilerinden, farkımız bu. İnşallah 30 Mart’tan sonra daha iyileri olacak, daha güzelleri olacak. Yeni açılan ve genişletilen yollar ile yapılan düzenlemelerle birlikte Tecde ve Karakavak bölgeleri alt merkez haline geliyor. Yeşiltepe Askeri Hastane önü, Temelli Kavşağı ve Çöşnük üst
Kavşağı, Adli Tıp yanı, Beydağı Hastanesi önü, Yeşiltepe alt bölge kavşakları yapıldı. İstasyon kavşağının yapımına devam ediliyor. Çevreyolu üzerine 2 kayısı heykeli ve çevresinde kavşak düzenlemesi yapıldı. Hizmet Grupları Siteleri, Yeni Hal Binası, Şehir Mezarlığı’nın aynı bölgede olmasının yanı sıra ilçe ve belde bağlantıları nedeniyle büyük yoğunluk yaşanan yol, belediyemiz ekipleri tarafından standartları yüksek bir yol haline getirdi. Şehir geçişi çalışmaları büyük oranda tamamlandı, Batı Girişi düzenlemeleri devam ediyor. 600 adet aydınlatma direği,6 bin metre perde duvar, 200 bin metrekare kaldırım yapıldı. Ayrıca 25 bin metrekare yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirildi. Belediyenin sanat merkezini faaliyete geçirdik. Abdullah Gül Parkı içinde aile danışma merkezi oluşturduk. Zaviye Mahallesi’nde sadece bayanların spor ve diğer etkinliklerini yapacakları bir yer oluşturduk. Buranın içinde de sınıflar var. Bayanlar hem spor yapabiliyor hem kütüphanesinde kitap okuma ve diğer kültürel etkinliklerini yapabiliyorlar. Kafeteryasında günlerini yapabiliyorlar. Sanat merkezinde bugüne kadar 11 binin üzerinde kişiye hizmet verdik. Bunu Malatya kültürünün yaşatılması anlamında yaptık. Malatya kültürünü diğer bölgelerde yaygınlaştırmak için 5 tane semt konağı yaptık. 18 tane de çok amaçlı belediye sosyal tesisini Malatyalılara kazandırdık. Onlar da şu anda tamamı sosyal ve kültürel etkinliklerinin yapıldığı kendi bölgelerinde merkez haline dönüştü. Mezarlığımızı ise ülkeye örnek olacak bir projeyle hayat geçirdik. Örnek bir gasilhane ve çevre düzenlemesi yaptık. Şimdi biz yine hazırız, konulara hakimiz, yeni dönemde insan odaklı hizmetler artarak devam edecek. Malatya'da istikrar yaşanacak. Büyük ustamızın, Başbakan'ın dediği gibi, bu dava millete hizmet davasıdır. Sonunda kazanan Malatya olacak. Malatya, bu dönemde de hizmetleriyle konuşulmaya devam edecek. Geçtiğimiz dönemde bölgede en çok konuşulan şehir Malatya oldu. Proje ve vizyonuyla Malatya, her konuda öncü durumda. Yeni dönemde de inşallah bu devam edecek. Büyükşehirle birlikte daha çok çalışmamız gerekiyor. Daha çok çalışacağız. Hiçbir noktada sorun bırakmamamız gerekiyor. Şehri sağlıklı bir şekilde planlamamız gerekiyor” diye konuştu.

“AYRIM YAPMADAN HİZMET SUNACAĞIZ”
AK Parti Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt’un Anadolu’nun fotokopisi konumunda olduğunu ifade ederek, belediye başkanlarının şehrin ve ilçenin bütün renklerini, yapılarını hesaba katarak, ayrım yapmadan hizmet sunmak durumunda olduğunu kaydetti. “İsmimizin Yeşilyurt olması bize artı bir sorumluluk getiriyor” diyen Polat, “İnşallah önümüzdeki süreçte bir yandan Anadolu kültürünün temsilcisi olarak o hoşgörüyü ortaya koyarken, yine Anadolu’nun diğer bir özelliği olan yeşile sahip çıkma ve koruma özelliğini de ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“BİZLER HİZMETLERİMİZLE KONUŞUYORUZ. BİRİLERİNDEN, FARKIMIZ BU”