11 Nisan 2014 Cuma, 11:14
“BU BENİM ESERİM” BÖLGE YARIŞMASI
"Bu Benim Eserim" proje çalışması kapsamında, Matematik ve Fen Bilimleri Malatya Bölge Sergisi sonunda Türkiye finaline katılacak 9 proje arasında yer alan Malatya’dan 3 proje sahiplerinin iddialı oldukları bildirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen 'Bu Benim Eserim' adlı proje yarışması Malatya bölgesi elemelerine Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa, Malatya ve Tunceli’den ortaokul 6, 7 ve 8’nci sınıf öğrencileri katılmıştı.
8 ilden bin 878 projenin 300 projeye indirgendiği, daha sonra ise 85 projenin bölge sergisine katılma hakkını elde ettiği, Malatya bölge serginsinde ise 9 eser belirlenip, Ankara’da 6-7 Mayıs günleri düzenlenecek Türkiye finaline katılma hakkını elde ettiği hatırlatıldı.
Malatya bölge sergisinde 9 eserin Türkiye finaline katılma hakkını elde ettiği programda, Matematik dalında Malatya’dan, ‘asıl asilliği asıllığından projesi’, ‘düzgün altıgenin çevre çemberi ile dostluğu projesi, Kimya dalında ise ‘meşe ağacı yaprağından mucize koruyuculuğu projesi” Türkiye finaline katılacak.
Malatya Bilim Sanat Merkezi öğrencilerinin, ‘düzgün altıgenin çevre çemberi ile dostluğu projesi, hakkında bilgi veren Bilim Sanat Merkezi Müdür Vekili Ahmet Metin, ”Bakanlığımızca her yıl yapılan yarışmalara projeler ile katılmamızdan dolayı müteşekkiriz” diyerek, Türkiye finalinde iddialı olduklarını belirtti.
Projeyi yapan öğrenci Tutku Oran ise, “Düzgün altıgenin çevre çemberi ile dostluğu projesi yapmamızda bize katkıları olan Ali İhsan hocamıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Merkez ilçe Yeşilyurt Emine Nezihe Parlak İlköğretim Okulu öğrencileri de, ‘asıl asilliği asıllığından projesi’ ile Türkiye finaline katılacak.
Okulun Rehberlik öğretmeni Mehmet Mustafa Beydağı da, önce il finali sonra bölge finalinde başarı gösterip, Türkiye finaline yükselmelerinin öneminden söz etti.
Öğrenci Miraç Bahadır Özen ise, ‘asıl asilliği asıllığından projesi’ ile Türkiye finalinde iddialı olduklarını belirtti.
Doğa Koleji ise, ‘meşe ağacı yaprağından mucize koruyuculuğu projesi’ ile Türkiye finaline katılacak.
Okul Müdürü Vahap Güler,”Bölge sergisine iki proje ile katıldık. Bir projemiz Türkiye finaline katılma hakkını elde etti. Koordinatör öğretmenimiz ve öğrencilerimizin projesinin ileride ses getireceğini ümit ediyorum. Öğrencilerimiz, meşe yaprağı suyunun meyveler üzerinde daha çok dağıldığını ispatladılar” dedi.
Öğrenci Sıla Karabulut da, “İnsanlarımızın çoğunun yaşama şekillerinden ortaya çıkan projemiz ile iddialıyız” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“BU BENİM ESERİM” BÖLGE YARIŞMASI