12 Ağustos 2016 Cuma, 15:56
“Çizgilerle Merhameti” anlattılar ödül kazandılar
Malatya Büyükşehir Belediyesinin “Çizgilerle Merhamet” konulu 2.Ulusal Resim Yarışması'nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri, düzenlenen törenle dağıtıldı. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 2016 yılı içerisinde düzenlenen, “Çizgilerle Merhamet” konulu 2.Ulusal Resim Yarışması'nda dereceye girenler için bir tören düzenlendi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Sanat Etkinlikleri Şube Müdürlüğünün bulunduğu Sanat Galerisinde düzenlenen Sergi ve Ödül Töreni’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, daire başkanları, şube müdürleri ve yarışmada dereceye giren öğrenciler, aileleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. “Çizgilerle Merhamet” konulu serginin açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve katılımcılar tarafından gerçekleştirildi. Açılış sırasında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bizim nazarımızda yarışmaya katılan herkes birinci. Sanata yönelten ve güzel eserleri ortaya çıkarmanıza sebep olan velilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Sanat merkezimizde, semt konaklarımızda, çok amaçlı sosyal tesislerimizde birçok öğrencimiz, ilgi duydukları farklı alanlarda kendi yeteneklerini daha da geliştirmek adına düzenlenen kurslara katılıyor. Bu yerlerde kısa sürede çok etkin mesafe alan, çok güzel eserler ortaya çıkaran geleceğin sanatçıların yetiştiğini görüyorum. Bu güzel yatırımların, amacına uygun olarak geliştiğini gördüğümüz için bizler de daha mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.
Çakır, “Çizgilerle Merhamet” konusunun işlendiği 2.Ulusal Resim Yarışması hakkında da kısaca bilgiler verdi. Çakır, “Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğünce düzenlenen 2.Ulusal Resim Yarışması’na Türkiye genelindeki ortaokul ve lise öğrencileri eser gönderdi. Çok sayıda ilden gelen eserler, ilk olarak ön elemeye tabi tutuldu. Milli Eğitim Müdürlüğü resim öğretmenleri tarafından bin 600 eser tek tek incelenerek, ön eleme gerçekleştirildi. Ön eleme sonucu her kategoriden 51’er eser seçildi. Daha sonra İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyelerinden oluşan jüri üyeleri, dereceye giren eserleri belirledi. Ankara, Zonguldak, Kahramanmaraş, Van, Kastamonu, Trabzon, Diyarbakır illerinden katılan öğrencilerimiz dereceye girerek ödül almaya hak kazandı” diye konuştu.
2.Ulusal Resim Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından verildi. Ortaokul öğrencileri için birincilik ödülü bin 500 TL, ikincilik ödülü bin TL, üçüncülük ödülü 500 TL ve 3 adet 250 TL mansiyon ödülü verilirken, lise öğrencileri için birincilik ödülü 2 bin TL, ikincilik ödülü bin 500 TL, üçüncülük ödülü bin TL ve 3 adet 250 TL mansiyon ödülü verildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde açılan ‘Resimlerle Merhamet Sergisi’ 10 gün süreyle açık kalacak.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“Çizgilerle Merhameti” anlattılar ödül kazandılar