15 Şubat 2014 Cumartesi, 21:06
“ÇÖZÜM SÜRECİ AKSAMADAN YÜRÜYOR”
 Yazar Muhsin Kızılkaya, çözüm sürecinin aksamadan yürüdüğünü ifade ederek, “Tekrar silahların patlayıp, eski karmaşa günlerine dönebileceğimize inanmıyorum” dedi. 
Malatya Deniz Kitapevi tarafından ikincisi düzenlenen kitap festivali kapsamında Malatya’ya gelen Kızılkaya, kitapseverler için kitaplarını imzaladı.
Akil insanlar listesinde bulunan Kürt yazar Muhsin Kızılkaya, çözüm sürecinin aksamadan sürdüğünü kaydetti.
Kızılkaya, barış süreciyle ölümlerin önüne geçildiğini ifade ederek, “Çözüm süreci aksamadan yürüyor. En önemlisi insanların ölmemesidir. Geriye kalan ise müzakeredir. Ve bu da o da yıllar sürebilir. Şuanda ki mevcut durum ile ölümlerin önüne geçildi. Hem bunu korumak hem de sağlam adımlarla hem hükümet hem de karşı taraftan bu desteklenmektedir. Bu aynı zamanda demokrasiyi de güçlendirecektir. Bir daha dağa çıkışları engelleyecek ve ülkenin en önemli sorunu olan Kürt sorununu çözecektir” dedi.

“BARIŞ SÜRECİ, BİRİLERİNİN DAĞA ÇIKMASI YA DA DAĞDAN İNMESİ SÜRECİ DEĞİLDİR”
Barış sürecinin birilerinin dağa çıkması ya da dağdan inmesi anlamına gelmediğini kaydeden Kızılkaya, “Barış süreci, Türkiye'nin kendi geleceğine karar verme meselesidir. Bununla ilgili olarak da hükümet çok somut bir adım atmıştır. Bunun bir takım pratik adımlarla da taçlanması gerekiyor. Seçime doğru gidiyoruz. Bu ortamda devasa adımları beklemek söz konusu olmayabilir. Birtakım iyileştirmelere ihtiyaç var. En azından niyetini ortaya koymasına ihtiyaç var. Mesela hapishanelerde ölüm sınırında olan hasta tutsaklar var. KCK'dan dolayı tutuklu bulunan birçok siyasetçi var. Onlar dışarı çıkarsa en azından bir rahatlama atmosferi yaratılmış olur. Bu da seçimden sonra daha güçlü bir şekilde sürdürülür. Ama ben tekrar silahların patlayıp tekrardan eski karmaşa günlerine dönebileceğimize inanmıyorum” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“ÇÖZÜM SÜRECİ AKSAMADAN YÜRÜYOR”