13 Mart 2023 Pazartesi, 21:18
“Dükkanı Yıkılan Üretici Esnafın Kredisi Yüzde 50 Arttırılacak”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Hasar görmüş üretici esnaf ve mikro işletmelere 250 bin liraya kadar, küçük işletmelere 500 bin liraya kadar, orta ölçekli işletmelere 1 milyon liraya kadar tamamen faizsiz 1 yılı geri ödemesiz acil destek kredisi vereceğiz. Eğer esnafımızın dükkanı tamamen yıkılmışsa bu krediyi yüzde 50 arttırarak vereceğiz” dedi.

Malatya’da inceleme ve ziyaretlerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Malatya'daki tesisler üretime devam ediyor. Aşağı yukarı hepsi yüzde 20, yüzde 30, yüzde 70 olsa da üretimlerine başlamış durumda. Yine bunun yanında Malatya'da küçük sanayi siteleri, esnafımızı ziyaret ettik. Oralarda da dükkanı hasar görmüş olan, yıkılmış olan çok sayıda işletmemiz var. Onlara dönük neler yapabiliriz, bunlarla ilgili istişarelerimizi yaptık." İfadelerini kaydetti. 

Depremde yıkıma  uğramış ilçelerde yatırım yapacak firmaların en üst seviye olan 6. bölge teşviklerden yararlanabileceğinin müjdesinin  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini hatırlatan Bakan Varank,  "Özellikle hasar görmüş üretici esnaf ve mikro işletmelere 250 bin liraya kadar, küçük işletmelere 500 bin liraya kadar, orta ölçekli işletmelere 1 milyon liraya kadar tamamen faizsiz 1 yılı geri ödemesiz acil destek kredisi vereceğiz. Eğer esnafımızın dükkanı tamamen yıkılmışsa bu krediyi yüzde 50 arttırarak vereceğiz. Yine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak KOSGEB'in alacaklarıyla ilgili bu seneki alacaklarının tamamını biz sildik. Tekrar ayağa kalkmak isteyen sanayici esnafımıza da yeni destekler vermek üzere uluslararası finans kuruluşlarıyla da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz inşallah elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz." şeklinde bilgi verdi.

FOTOĞRAF:Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank basın toplantısında görünüyor. KAYNAK:  Bülent Tüfenkci / twitter adresi 

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“Dükkanı Yıkılan Üretici Esnafın Kredisi Yüzde 50 Arttırılacak”