18 Şubat 2014 Salı, 13:58
‘HAZİNEMİZ AİLEMİZ’
 Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından 2014 yılı lokomotif projesi olarak başlatılan ‘Hazinemiz Ailemiz’ projesi kapsamında projenin tanıtımı için Soykan Parkı önünde vatandaşlara ‘sevginiz ailenizle bir gün değil her daim olsun’ sözünün yer aldığı lokumlar ve ailenin toplum hayatı için ne kadar önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken bildiri dağıtıldı.
Kent Konseyi Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, küreselleşen dünyada modernleşmenin etkisi ile birlikte aile kavramının gittikçe öneminin yitirdiğini, aile fertleri arasında sevgi, saygı, fedakârlık gibi önemli değerlerin azaldığına vurgu yapıldı. Aileyi ve toplumu tehdit eden sorunlara yönelik farkındalık uyandırmak amacı ile yıl içinde çeşitli bilinçlendirme çalışmaları ve etkinlikler yapılacağı belirtildi.
Yapılan açıklamada; “Uzakların yakınlaştığı bir dünyada, yakınlarımıza uzak olduğumuzu gördük. Aynı evin içinde birbirimizi görmediğimizi fark ettik. Toplumsal ve ahlaki yapımızla örtüşmeyen eş cinayetleri, anne-baba cinayetleri yaşadığımızı gördük. Çocuklarımızın anne ve babalarını sadece para veren bankamatik olarak algıladıklarını gördük. 3+1 evlerimizde iki kişi ile yaşadığımızı gördük. Arabamıza ve mobilyalarımıza gösterdiğimiz ilgiyi çocuklarımıza-akrabalarımıza göstermediğimizi gördük. Hal böyle olunca ‘Aile Evden Gitmeden’ gerekli önlemleri almamız gerektiğini fark ettik” ifadeleri yer aldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
‘HAZİNEMİZ AİLEMİZ’