15 Ağustos 2016 Pazartesi, 12:00
“İsmi Başka Bir Şey Olabilir Ama..”
“İsmi Başka Bir Şey Olabilir Ama..”

AKP Van Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Maalesef Avrupa, Batı dünyası bu konuda sınıfta kaldı. Çok kötü bir sınav verdi. Ama şimdi onlarda biraz o yaptıkları yanlışların farkına varıyorlar” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar’ın annesi Hatun Yaşar’ın cenaze törenine katılan Atalay, Malatya’nın Türkiye’de ayrı bir yerinin olduğunu ifade ederek, Malatya’nın Türkiye için özel bir şehir olduğunu, Malatya’nın Türkiye’nin kimlikli, kişilikli, yanı zamanda zengin çok insan yetiştiren bir şehri olduğunu ifade etti.

AKP’nin kuruluşunun 15. yıldönümü olduğuna dikkat çeken Atalay, Malatya’daki kısa ziyaretin ardından genel merkezdeki törene katılacağını belirtti.

Atalay, hükümetin OHAL’i fırsata çevirmek istediğini kaydederek, “Rabbimize şükrediyoruz, büyük bir beladan ülkemizi korudu, kurtardı. Olabilecek en kötü felaketten rabbim Türkiye’yi, bizi, hepimizi korudu, geçmiş olsun. Şuanda hükümetimiz, devletin bütün kademeleri bir olağanüstü hal durumunda çalışmaları yürütüyor. Dikkat ederseniz OHAL’in vatandaşa yansıyan bir yönü yok. Sokağa çıkma yasağı gibi başka bir yanı yok. Tamamen devleti ilgilendiren tasarruflar. Hükümet, OHAL’i bir fırsata da çevirmek istiyor. Bazı önemli düzenlemeler de yapılıyor. Böyle önemli bir kriz döneminde birikmiş bugüne kadar yeterince çözümlenememiş kurumsal düzenlemeleri de yapmış oluyor. Vatandaşın büyük bir desteği var. Büyük bir birlik, bütünlük var hamdolsun bu en önemlisi. Bu büyük belanın, krizin o yönde faydası da oldu diyebiliriz. Daha birbirimizin farkına vardık. Küçükten, büyüğe bayrağımızın, devletimizin, hükümetimizin herkes farkına vardı. O gece demokrasi nöbetleri milletimizi bir araya getirdi. Şükürler olsun şuanda eskisinden daha da güçlüyüz. Hem devlet hem de millet olarak güçlü durumdayız. Rabbimize şükredelim, bir daha da böyle felaketlerin olmaması içinde gerekli tedbirler alınıyor. Çalışmaları da hükümet dikkatli bir şekilde yürütüyor” dedi.

“AVRUPA SINIFTA KALDI”
Atalay, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sürecinde Avrupa’nın sınıfta kaldığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Maalesef Avrupa, Batı dünyası bu konuda sınıfta kaldı. Çok kötü bir sınav verdi. Ama şimdi onlarda biraz o yaptıkları yanlışların farkına varıyorlar. Anlatmamız lazım. Türkiye bir Avrupa, Batı ülkesi ve Türkiye’nin Batı’dan kopuşu diye bir şey söz konusu değil. Biz hem Avrupa Birliği içinde müzakere yürütüyoruz hem NATO’nun içindeyiz hem OECD’nin hem de Avrupa Parlamentosun da. Onlara heyetler gidiyor ve anlatılıyor. Varsa yanlış bilgiler düzeltiliyor ama Amerika ve Avrupa şuanda ciddi şekilde yaptığı hatayı anlıyor, daha da fazla anlayacak.”

Beşir Atalay, bir gazetecinin ‘siz çözüm sürecinin içerisindeydiniz, yeniden böyle bir şey olabilir mi?’ sorusuna, “Her zaman devlet o sorunları çözmek için çalışacaktır. İsmi başka şey olabilir ama inşallah bu vesileyle o sorunlar da çözüm yoluna gidecektir, inanıyorum ben” cevabını verdi.

Ferdi DURDU

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“İsmi Başka Bir Şey Olabilir Ama..”