31 Mayıs 2014 Cumartesi, 12:26
“İSRAİL’İN TERÖR SALDIRISINI UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”
İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlum Der) Malatya Şubesi yöneticisi Mehmet Ay, “Mavi Marmara gemisinde aşağılık terör saldırısı yapanları asla unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi. 
Mavi Marmara Gemisi’ne düzenlenen saldırının 4’ncü yıldönümü nedeniyle, denek binasında, Mavi Marmara Gemisi’ne düzenlenen saldırıdan gazi olarak kurtulan aktivist Mehmet Tunç ve Mazlum Der üyesi Hasan Güngör ile birlikte basın açıklaması yapan Mazlum Der Malatya Şubesi yöneticisi Mehmet Ay, İsrail’i kınadı.
“Bundan tam 4 yıl önce Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisinde bulunan yaklaşık 800 kişiye karşı İsrail terör devleti tarafından alçakça saldırı düzenlenmiş 10 kardeşimiz şehit edilip bir çok kardeşimiz yaralanmıştır. Bir çoğu esir alınmak suretiyle alıkonulmuş fiziki işkence, aşağılama, yağmalama, taciz ve hakarette bulunmuştur” diyen Ay, daha sonra şunları söyledi:
“Bu insanlık dışı saldırı gerekçesi ne olursa olsun uluslararası hukuka aykırı bir devlet terörüdür. Bu saldırı ile İsrail devleti bölgede barış istemediğini bir kez daha açık ve net olarak ortaya koymuştur. Gemideki yardım gönüllülerinin hepsi silahsızdı, barışçıl bir şekilde gemi Gazze’ye ulaşabilirdi, bu İsrail’in barış istemediğinin göstergesidir. Bu insanlık dışı İsrail devlet terörü karşısında Dünya ve medyası maalesef sessiz ve tepkisiz kalmıştır. Mavi Marmara yardım gönüllüleri insanların özgürlükleri için mücadele etmeleri durumunda başarıya ulaşabileceklerini bütün dünyaya göstermişlerdir. İsrail Mavi Marmara saldırısını tarihten silmek, örtmek ve unutturmak için elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Bir özür ve tazminat ile geçiştirmenin derdindedir.
Mavi Marmara gemisinde aşağılık terör saldırısı yapanları asla unutmayacağız ve unutturmayacağız”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“İSRAİL’İN TERÖR SALDIRISINI UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”