02 Haziran 2014 Pazartesi, 17:36
“KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIZ VE FARKLILIKLARI ZENGİNLİK OLARAK GÖRECEĞİZ”
 Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, Gezi olayları ile dış güçlerin ülkede mezhepsel bir kavga çıkartmaya çalıştığını belirterek, “Mezhepsel çatışmaya asla müsaade etmeyeceğiz. Hepimiz biriz ve beraberiz, kardeşiz, aynı kilimin desenleriyiz. Bizler kesinlikle bu tür olayların yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz. Kardeşiz, ayrışmaya gerek yoktur. Kardeşçe yaşayacağız ve farklılıkları zenginlik olarak göreceğiz” dedi.
Basın toplantısı düzenleyen Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, şunları söyledi:
“30 Mart yerel seçimlerinin akabinde yaşanan doğal felaketleri birileri, bazı köşe yazarları “Falanca partinin almış olduğu oy oranından dolayı bunların yaşandığını’ ifade edenler gaflet içerisindelerdir. Hiç kimse Allah adına hüküm veremez. Bunlar tamamen edepten nasip almamış köşe yazarlarıdır. Cenabi Allah dilemişse, bir doğal afet olmuşsa, bunu falanca partinin aldığı oylara bağlayanlar Allah adına hüküm veremezler.
Gezi olaylarının yıldönümü hesabiyle tekrar ülkemizi karıştırmak isteyenler büyük bir yanılgı içerisindedirler. Gezi olaylarına karışan insanlar da bizim insanlarımızdır. Gezi olaylarını altında yatan sebep mezhepsel bir çatışmanın önünü açmak ve kardeşkanını dökmek için yapılan bir çalışmadır. Bunun altında Alman istihbaratının, İsrail istihbaratının ülkemiz üzerinde olan planlarının bir oyunu vardır. 2. Abdüllhamid’i tahttan indiren İttihat Terakki neyse, Adnan menderes’i idam sehpasına götüren zihniyet neyse. 1980 ihtilalını yapan zihniyet neyse, Turgut Özal’ı zehirleyen zihniyet neyse, 28 Şubat post-modern darbeyi yapan zihniyet neyse bugün Gezi Olaylarını kardeş kanı dökmeye yönlendirmek isteyenler aynı zihniyettedir. İttihat Terakkinin günümüzdeki bir versiyonudur. Gezi olaylarını tertip edenler, sonbahar’ın sıcak geçeceğini söyleyenlere bizler Şubat’ın soğuğunda Temmuz’un sıcağını yaşatacağımızı ifade etmiştik. Mezhepsel çatışmaya asla müsaade etmeyeceğiz. Alevisi ile Sünnisiyle, Kürdüyle, Türkmeniyle, Lazıyla Çerkeziyle hepimiz biriz ve beraberiz, kardeşiz, aynı kilimin desenleriyiz. Bizler kesinlikle bu tür olayların yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz, kardeşiz, ayrışmaya gerek yoktur. Kardeşçe yaşayacağız ve farklılıkları zenginlik olarak göreceğiz.”
Geçen, 28 Şubat döneminde yargılanarak hüküm giydiği cezaevinden geçtiğimiz hafta tahliye olan Zekeriye Şengöz’un tahliye edilmesinden mutlu olduklarını, ancak halen cezaevinde bulunan Salih Mirzabeyoğlu’nun da mağduriyetinin halen devam ettiğini ve iktidarın bu mağduriyetin gidermesi konusunda gerekli çalışmayı yapması çağrısında bulunduklarını kaydetti.
Basın toplantısına Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Alabaş, Üniversite Başkanı Hakan Özdemir ve Ocak Yöneticisi Nurullah Varol da katıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIZ VE FARKLILIKLARI ZENGİNLİK OLARAK GÖRECEĞİZ”