14 Mayıs 2014 Çarşamba, 17:35
“KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU’NU TAŞIMAK BİR YANA, BÜYÜTEREK GELİŞTİRMEK LAZIM”
 Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu’nu, taşımak bir yana, büyüterek geliştirmek lazım” dedi. 
Malatya, Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Hatay ve Kilis Ziraat Odası Başkanları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, SGK, ilgili kurum müdürleri ile TARSİM’den yetkililer de bulunduğu ortamda, zirai don dolayısıyla Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu’nda kayısı bahçelerinde inceleme yaparken basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Bayraktar’a, Kayısı Araştırma İstasyonu’nu yerinin Malatya Belediyesi’ne devir edildiği, dolayısıyla meyve gen kaynaklarının yok olacağı endişesinin taşındığı şeklindeki kamuoyundaki endişeler soruldu.
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, “Bu gibi yerler Arge açısından da önemlidir. Arge gibi çalışmaları bu gibi kurumlar yapıyor. Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu’nu, taşımak bir yana, büyüterek geliştirmek lazım. Taşınacak yer daha kapsamlı bir yer mi bilemiyorum” ifadelerini kullandı.
Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu yeri, 6 yıl önce Malatya Belediyesi’ne devir edildi. Bunun üzerine Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu’nun Akçadağ İlçesi’ndeki Öğretmen Okulu alanına taşınması kararlaştırıldı. Öğretmen Okulu alanına Malatya Büyükşehir Belediyesi, idari bina yapınca, Kayısı Araştırma İstasyonu yeni yerine taşınacak.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU’NU TAŞIMAK BİR YANA, BÜYÜTEREK GELİŞTİRMEK LAZIM”