04 Nisan 2014 Cuma, 14:19
“KAYISI ÜRETİCİSİNİN BEKLENTİLERİ KARŞILANMALI”
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, kayısıdaki don zararının afet boyutunda olduğunu belirterek, ortaya çıkan durumun sadece kayısı üreticisini değil, Malatya ekonomisini de aynı derecede olumsuz etkileyeceğini söyledi.
MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Malatya’da yaşanan don olayı sadece belli bölgelerde değil, ilimizin tamamında etkili olmuş ve kayısıdaki zararın boyutu son dönemlerin en büyük afeti olarak gösterilmektedir. Kayısıda üretiminde ciddi bir zarar söz konusudur. Öncelikle şu konu çok önemlidir; kayısı Malatya köylüsünün, Malatya esnafının ve Malatya sanayicinin, Malatya tüccarının yani Malatya ekonomisinin temel lokomotifidir. Kayısıdaki don zararı sadece çiftçiyi ve köylüyü mağdur etmeyecek, aynı zamanda Malatya ekonomisini de olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle alınacak olan önlem ve kararların bu çerçevede görülmesi çok önemlidir. Son yıllarda kayısıda yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı çiftçimizin neredeyse yüzde 55’inin TARSİM sigortası yaptıramadığı bir gerçektir. Bu nedenle hükümetimizin, kayısı üreticimizin tamamını kapsayacak bir destek uygulaması başlatması en temel beklentimizdir” dedi.
Keskin, “Tarım fuarının açılışı için Malatya’ya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehdi Eker’e beklentilerimizi ve sorunun çözümü için önerilerimizi ilettik. Esnaf teşkilatları ve üst kuruluşumuz TESK olarak bu konudaki girişim ve taleplerimizi hükümetimiz nezdinde dile getirerek, Malatya’da gündeme gelen taleplerin takipçisi olacağız. Hükümetimizin bu konuda çiftçimizi mağdur etmeyeceğini ve Malatya il ekonomisinin ciddi sıkıntılar yaşamadan 2014 yılını atlatması için gereken desteği vereceğine inanıyoruz” ifadelerini kaydetti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“KAYISI ÜRETİCİSİNİN BEKLENTİLERİ KARŞILANMALI”