02 Şubat 2014 Pazar, 16:30
“MAHALLİ İZCİLİK KAMPI” SONA ERDİ
Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü tarafından, Sosyal Destek Programı (SODES) destekli “Mahalli İzcilik Kampı” sona erdi.
Malatya Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep ve Malatya’dan 115 izci ve liderin katılımıyla gerçekleştirilen izcilik kampının son gününde tören düzenledi.
“Bugünün Gençleri Yarının Liderleri” projesi kapsamında SODES tarafından desteklenen “Mahalli İzcilik Kampı” 5 gün sürdü. 115 izci ve lider, kamp süresinde çeşitli etkinliklerde bulundu.
Kampın son gününde Bayrak töreni düzenlendi. Bayrak töreni sonrası kampta obalarda birinci olan Arı Obası ile ekiplerde birinci olan Diyarbakır ekibine ödülleri takdim edildi.
Kampla ilgili açıklamada bulunan Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı ve Önderi Cengiz Uğur, Sosyal Destek Programı (SODES) destekli, “Bugünün Gençleri Yarının Liderleri” projesi kapsamında Mahalli İzcilik Kampının çok verimli geçtiğini söyledi.
Uğur, kamp çerçevesinde çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini ifade ederek, “Ara tatili değerlendirelim düşüncesiyle mahalli kamp düzenledik. Kampımıza Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır’dan 115 izci ve lider katıldı. Malatya Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde düzenlediğimiz kampımız 5 gün sürdü. İzcilerimiz, kamp boyunca çeşitli aktivitelere katıldı. Çeşitli konularda izcilerimize seminer verdik. Ayrıca her gece kamp ateşi yaktık. Çocuklarımız burada özel yeteneklerini sergileme fırsatı da buldu” dedi.
Malatya’da 2013 yılından bu yana izcilik faaliyetleri yaptıklarını anımsatan Uğur, “İzciliğin ana temelinde karakter eğitimi vermek vardır. Bu anlamda izciliğin, çocuklarımıza değerler ve karakter eğitimi üzerine çok büyük katkıları oluyor. Bunun yanında çocuklarımız ve gençlerimizin sosyalleşmesine de büyük fayda sağlıyor” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“MAHALLİ İZCİLİK KAMPI” SONA ERDİ