12 Temmuz 2014 Cumartesi, 17:51
“MUHALEFET PARTİSİNİN GENEL BAŞKANI ‘İSTİFA ETMELİ’ DİYE ÇAĞRIDA BULUNDULAR. YÜKSEK SEÇİM KURULU DA ONLARA BİR KEZ DAHA HATIRLATTI. ANAYASAYI BİR DAHA OKUMALARINI BENDE ÖNERİYORUM”
 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Başbakan Erdoğan’ın görevinden istifa etmeden cumhurbaşkanı adayı olarak seçim çalışmalarını yürütmesiyle ilgili olarak, “Muhalefet partisinin genel başkanı ‘istifa etmeli’ diye çağrıda bulundular. Yüksek Seçim Kurulu da onlara bir kez daha hatırlattı. Anayasayı bir daha okumalarını bende öneriyorum. En azından bir daha öyle bir şey yapmazlar” dedi. 
Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, karayolu ile Elazığ’dan Malatya’ya geldi. Eker, Malatya programına Vali Vasip Şahin’i ziyaret ederek başladı. Eker’in programına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Cemal Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile bakanlık bürokratları ve ilçe belediye başkanları da katıldı. Vali Şahin, “Bu sene yaşadığımız don afeti ve kuraklık gibi diğer afetler nedeniyle çiftçimiz oldukça zor günler geçirmekte. Ama devlet olarak onları yalnız bırakmamaya gayret ediyoruz. Onlarla birlikte çözüm üretmeye uğraşıyoruz. Bu yıl çiftçimiz diğer yıllara nispetle zor günler geçirmekte. Ama sabırla, tevekkülle uzatılacak devlet elini bekleyip durmaktadır” dedi.
Bakan Eker, afetlerden zarar gören çiftçiler için 1 yıl süreyle zirai kredilerine borç ertelemesi yapıldığını hatırlatarak, “Gelişmeleri değerlendiriyoruz. Kurak bir yıl oldu. Maalesef tarımda bizim açımızdan birçok felaketin yaşandığı bir yıl oldu. Hem kuraklık oldu hem don oldu, hem yer yer dolu ve sel felaketi oldu. Sonuçta tarım sektörü burada bir şekilde etkilendi” diye konuştu.
Malatya’daki kayısı çiftçisinin yeni destek konusundaki beklentisi ile ilgili bir soruya Bakan Eker, “İşte biz borçları erteledik” diye cevap verdi. Bakan Eker, sulama suyu konusunda ise Battalgazi’de arıtma suyunun kullanımı ile ilgili bir çalışma yürütüldüğünü söyleyerek, ikinci konunun ise Karakaya Barajı’ndan ilçeye su taşınması ile ilgili bir çalışmanın yapılmakta olduğunu kaydetti.

“MUHALEFET ANAYASAYI BİR DAHA OKUSUN”
Bakan Mehdi Eker, Yüksek Seçim Kurulu’nun Başbakan Erdoğan’ın görevinden istifa etmeden cumhurbaşkanı adayı olarak seçim çalışmalarını yürütebileceğine dair kararıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Biz zaten başından beride Sayın Başbakanın istifa etmesi gerekmeyeceğini, adaylık sebebiyle söylüyorduk. Anayasa’da açık hüküm var. Buna rağmen muhalefet partisinin genel başkanı ‘istifa etmeli’ diye çağrıda bulundular. Yüksek Seçim Kurulu da onlara bir kez daha hatırlattı. Anayasayı bir daha okumalarını bende öneriyorum. En azından bir daha öyle bir şey yapmazlar. Çünkü halkın kafasını karıştırmaya yönelik bir şeydi. Aslında onlarda öyle olmadığını biliyorlardı, ‘acaba bir şey yapar mıyız’ yönündeydi” diye konuştu.

“SORUNU ÇÖZECEK İRADEYİ ORTAYA KOYDUK”
Başbakan ve AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyon programı ve çözüm süreci ile ilgili olarak da Bakan Eker, “Yeni Türkiye’den bahsediyoruz. Bu yeni Türkiye, daha demokrat bir Türkiye’dir. Yeni Türkiye, daha kalkınmış bir Türkiye’dir. Bu yeni Türkiye öncü olma rolü daha belirgin ve daha iyi tanımlanmış bir Türkiye’dir. Daha demokratik bir Türkiye’den bahsettiğimizde daha sivil, sorunlarını çözmüş, demokrasiyi ileri safhada kurumsallaştırmış bir Türkiye’dir. Bunun en önemli unsurlarından bir tanesi de Türkiye’de, Türkiye’nin var olan sorunlarını barış içerisinde çözebilme yeteneğini ortaya koyabilmesidir. Nedir bu? Çözüm sürecidir. Çözüm süreci ile biz diyoruz ki, Türkiye’nin 35 yıldır kanamaya sebebiyet veren, kanın döküldüğü, gözyaşının aktığı bir meselede biz barış içerisinde bu yaramızı, bu sorunumuzu çözebileceğiz. Bu iradeyi ortaya koyuyoruz” dedi.
Bakan Eker, TBMM’de kabul edilen çözüm süreci ile ilgili yasa hakkında da konuşarak, “TBMM bir irade ortaya koydu. Meseleyi ele aldı ve barış kararlılığını Türkiye’de barışın tesis edilmesi yönündeki iradesini, kararlılığını ortaya koydu. Bundan sonraki süreçte artık bu çerçevede yasanın getirdiği imkan ile birlikte hükümete de, devletin diğer kurumlarına da, bütün kurumlara da gerekli yetkiler ve görevler verilecek. Yasal bir zemin oluştu. Türkiye bu yeni dönemde ilk defa halkın seçtiği cumhurbaşkanı ile birlikte daha demokratik. Daha güçlü bir uygulama imkanına sahip olmuş olacak. Onun için biz Yeni Türkiye diyoruz. Daha demokratik bir sistemi savunan ve bunu hayata geçiren yeni bir siyasi irade var” ifadelerini kullandı. 
Vali Şahin, Bakan Eker’e el yapımı halı hediye etti. 
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“MUHALEFET PARTİSİNİN GENEL BAŞKANI ‘İSTİFA ETMELİ’ DİYE ÇAĞRIDA BULUNDULAR. YÜKSEK SEÇİM KURULU DA ONLARA BİR KEZ DAHA HATIRLATTI. ANAYASAYI BİR DAHA OKUMALARINI BENDE ÖNERİYORUM”