10 Haziran 2014 Salı, 13:00
“PROVAKATÖR VE TAHRİKLERE KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI”
AK Parti Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkçi, provokatörlere ve tahriklere karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. 
Bülent Tüfenkçi, Lice’de yaşanan olaylar ve bayrak indirme olayı hakkında değerlendirmede bulundu.
Provokatörlere ve tahriklere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan İl Başkanı Tüfenkçi, aksi bir tutumun art niyetli insanların ve terör örgütünün ekmeğine yağ sürmek olduğunu ifade etti.
Tüfenkçi, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bu tür tahriklerin olacağını tahmin ettiklerini belirterek, ‘’Türkiye yaklaşık 100 yıllık bir sorun ile yüzleşiyor. Köklü ve çok acı hadiseleri içinde barındıran bir sorun. Biz AK Parti olarak bugüne kadar hiçbir iktidarın, siyasi hareketin cesaret edemediği bu sorununu çözmek için büyük bir risk aldık ve sonucu ne olursa olsun, milli birlik ve kardeşliğimize, ülkenin bölünmezliğine ve en önemlisi de şehitlerimizi ve şehit annelerimizi incitmeden bu kamburu ülkemizin sırtından atacağız dedik. Nitekim çözüm süreci ile başlayan, demokratik açılım ve yasal düzenlemeler ile ciddi bir mesafe kat edilerek bir seneyi aşkın süredir çatışmasız, şehit haberlerinin gelmediği, anaların ağlamadığı bir dönem yaşadık. Özlediğimiz ve beklediğimiz günleri hep birlikte yaşadık ve bunun meyvesini de yine hep birlikte topladık. Bölgenin ticaret hacminin artması, yatırımcının, hizmetin bölgeye gitmesi, insanların köylerine, yaylalarına dönmesi, rahat bir nefes alması çok önemli gelişmelerdi. Peki ne oldu da bir anda Kürt çocukları dağa kaçırıldı, şantiyeler basıldı, yollar kesildi, bölge kentlerinde şiddet olaylar başladı? Son olarak en büyük alçaklık olan Türk bayrağını gönderden indirmeye teşebbüs edecek kadar haddini aşan bir eylem yaşandı. Ben Türk bayrağına, 76 milyon insanımızın bayrağına el uzatan bu hainleri kınıyorum, lanetliyorum. Bu vatan düşmanlığıdır. Çanakkale’de indirilemeyen bu bayrağa ne olduğu belirsiz bir terörist el uzatamaz. Bu hadise ne Türk ne de Kürt vatandaşlarımızın kabulleneceği bir şey değildir. Yine polisimize, askerimize yapılan saldırılar asla kabul edilemez. Bunların hesabı hukuk kuralları çerçevesinde elbette sorulacaktır. Ayrıca hiç kimse, ülkenin huzur ve güvenliği için polisimizin, askerimizin duruşunu eleştirmeye kalkmasın. Elli yüz kişi sokak terörü estirecek diye diğer vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek gösterilere müsamaha göstermeyiz’’ ifadelerini kullandı.
İl Başkanı Tüfenkçi, yaşanan olayın provokatif, tahrik edici bir olay olduğunu ifade ederek, ‘’Tüm halkımız ve Malatyalı hemşerilerimiz bu oyunlara gelmemeli. Biz daha önce buna benzer çok birçok hadise ile karşılaştık. Bayrak indirmek, Kürt halkının çıkarlarını savunmak değil, bayrağın kutsallığına inanan tüm insanları kışkırtma amaçlıdır. “Ey millet, Kürtlere saldırın ki biz de meşruiyet kazanalım, tıpkı eski günlerdeki gibi” demektir. Ama ne Türkiye eski Türkiye, ne bu günler eski günlere benziyor. Sadece Yeni Türkiye’ye dair sözleri olmayanlar, Eski Türkiye’de “sözü dinlenen adam” oldukları günleri geri getirmeye çabalıyor.
Toplumda hiçbir karşılığı ve tabanı olamayan bu tür teröristlerin amacına ulaşmaması bakımında sağduyumuzu korumamız gerekir. Bunlar çözüm sürecini, barışı ve cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi hükümeti diz çöktürtmeyi ve seçimlere gölge düşürmeyi hedefleyen eylemlerdir. Ancak hamdolsun bugüne kadar olduğu gibi bugün de amaçlarına ulaşamayacaklar. Bizler Diyarbakır’da her türlü baskıya rağmen dik duran annelerimizin duruşunu milletçe göstermeliyiz. Birkaç teröristin yaptığı vatan hainliğini de etnisiteden arındırarak değerlendirmeliyiz. Çünkü terör örgütünün asıl amacı toplumu bu şekilde bölerek buradan beslenmektir. Adeta bir Türk - Kürt gerilimine ortam hazırlamaktır. Burada STK’lara ve muhalefete büyük görev düşmektedir. Muhalefet Gezi olaylarını körüklemek için kullandığı enerjinin onda birini çözüm sürecinin devamı için harcasa hiçbir sıkıntı olmayacak. Yine Kürt siyaseti, Lice’de yol kapatma eylemine sahip çıktığınızın onda biri kadar çocukları dağa kaçırılan annelere sahip çıksanız en azından onurlu bir duruş sergilemiş olursunuz’’ dedi.
Terör sorunun Türkiye’nin yüzyılının meselesi olduğunu, çözüm sürecinin ise yüzyılın fırsatı olduğunu belirten Tüfenkçi, ‘’Türkiye bir asır boyunca her alanda acısını çektiği bir sorundan kurtulmanın eşiğine gelmiş durumda. Gerekirse baldıran zehiri içmeye hazır, meselenin çözülmesi için her türlü riski göze almış, hiçbir siyasi makam ve mevki beklentisi gözetmeden 'yeter ki ülke terörden, kandan, gözyaşından kurtulsun' diye hayırlı yola çıkmış, çözüm sürecini başlatmış olan bir AK Parti hükümet var. Milletçe bu sürece sahip çıkmak, desteklemek 21.yüzyıl Türkiye’sine katkıda bulunmaktır’’ ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“PROVAKATÖR VE TAHRİKLERE KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI”