25 Temmuz 2015 Cumartesi, 15:50
“SEVGİ KELEBEKLERİ ATEŞ EDİYORLAR”
“SEVGİ KELEBEKLERİ  ATEŞ EDİYORLAR”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, isim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı eleştirerek, “7 Haziran öncesinde maalesef Türkiye'ye sevgi kelebeği şeklinde gösterilen siyasi parti liderlerinin bugün maalesef silahları susturmadan insanların üzerine ateş ettiğini görüyoruz" dedi. 
24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışının yönümü dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi’nce verilen kokteyle katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sansürsüz, özgür ve her alanda yorumsuz habercilik yapan basının Türkiye'de egemen olmasını temenni eden Çalık, “Bir dönem hatırlarsanız, pijamalarla Başbakanların karşılandığı Türkiye vardı ve o günden bu güne artık dirayeti elinde tutan ve tüm Türkiye'ye hükmettiği gibi dünyaya da hükmeden Türkiye var" dedi.
Son günlerde artan DAEŞ ve PKK saldırılarına da değinen Çalık, Suruç'ta katledilen 32 gencin ve ardından şehit edilen asker ve polislerin herkesin yüreğini kanattığını dile getirerek isim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı eleştirdi.
7 Haziran 2015 seçimlerinden önce Türkiye'ye sevgi kelebeği şeklinde gösterilen siyasi parti liderlerinin eline saz alarak türkü söylediğini belirten Çalık, “Bugün maalesef silahları susturmadan insanların üzerine ateş ettiğini görüyoruz. Maalesef bunu yazmayan basını görüyoruz" şeklinde konuştu.
Türkiye’deki tüm siyasi partilerin PKK ve DAEŞ’i lanetlemesi gerektiğini belirten Çalık, “Yüzüne maske takarak, eline silah alarak cenaze törenlerine katılanlara da İç Güvenlik Yasası'nın gereği neyse yapılması gerekir. Bunu da medya mensuplarımızın, basının aleni ortaya koyması gerekir. Türkiye'den, milletten yana basının tavır alması gerekir" dedi.
Basın mensuplarının koalisyon görüşmelerini de sorması üzerine konuşan Çalık, ilkelerinin milletin ilkeleri olduğunu belirterek 7 Haziran'da verilen mesajı tüm siyasi partilerin alması gerektiğini söyledi. Milletin birliği, beraberliği ve bekası için herkesin üzerine düşeni yapmak zorunda olduğunu ifade eden Çalık, “Cumhuriyet Halk Partisi'yle de Milliyetçi Hareket Partisi'yle de HDP'yle de görüşmeler yapıldı. İlk tur görüşmeler bitti. Şimdi heyet başkanlarının yapmış olduğu görüşmeler başladı. Bu görüşmelerin neticesini de yakın zamanda hep birlikte takip edeceğiz. Heyetlerimizin yapmış olduğu görüşmelerde eğer ortak karar alınır ve hükümet kurulursa ne ala, ama olmazsa erken seçim için tüm Türkiye hazır” diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu’nun geçtiğimiz bayramda tüm il başkanlarını aradığını ve tüm teşkilatların erken seçime hazır oldukları mesajını verdiğini belirten Çalık, AK Parti olarak ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için çalıştıklarını ancak sandığa gitmekten de korkmadıklarını söyledi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“SEVGİ KELEBEKLERİ ATEŞ EDİYORLAR”