11 Ekim 2014 Cumartesi, 09:50
“ŞİDDETE ŞİDDETLE KARŞILIK VERMEYİZ ANCAK GÜVENLİK GÜÇLERİMİZE YAPILAN SALDIRIDA ELLERİNİ KIRARIZ, NİHAYET DE KIRILDI”
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Şiddete şiddetle karşılık vererek değil, muhabbetle karşılık vereceğiz. Ancak dün Bingöl’de yaptıkları gibi kahraman emniyet görevlilerimize saldırmaya cüret ederlerse, ellerini kırarız. Nihayet de kırıldı “dedi.
Malatya’da yeni devlet hastanesi yanında toplu açılışlar töreninde yaptığı konuşmasından sonra Malatya Valiliği’ne otobüsle gelirken Valilik yakınındaki İnönü Kapalı Çarşı önünde kalabalığı gören Başbakan Davutoğlu, burada halka hitap etti. Davutoğlu, “Buradan sesleniyorum ki, herkes milli iradeyi terk etse Malatya terk etmez. Başka yerde Vandalizm yapanlar Malatya’ya yaklaşamadılar. Malatya barış içinde oldu, huzur içinde oldu. Gezi olaylarında da, şimdi de Malatya’da kimse bir şey yapamaz” ifadelerini kullandı.
“Şiddete şiddetle karşılık vererek değil, muhabbetle karşılık vereceğiz. Ancak dün Bingöl’de yaptıkları gibi, kahraman emniyet görevlilerimize saldırmaya cüret ederlerse ellerini kırarız. Nihayet de kırıldı da” diyen Davutoğlu, “Barış barış, barış, kardeşlik, kadeşlik, kardeşlik, dostluk dostluk, dostluk istiyoruz” şeklinde konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Malatya Allah’ınıza kurban. Malatya bizim düşündüğümüzden daha fazla bizi seviyormuş” diyerek, “Yarın komşunuzla kucaklaşın. Hangi mezhepten olduğunu sormayın, kim olduğuna bakmayın, gözlerinin içine bakın aşkla muhabbetle sarılın. Aziz ülkede eşit olarak yaşıyoruz. Hepimiz kardeşiz deyin” ifadelerini kullandı.
Davutoğlu halka hitap ettikten sonra valiliğe geçerek, Vali Süleyman Kamçı’dan brifing aldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“ŞİDDETE ŞİDDETLE KARŞILIK VERMEYİZ ANCAK GÜVENLİK GÜÇLERİMİZE YAPILAN SALDIRIDA ELLERİNİ KIRARIZ, NİHAYET DE KIRILDI”