15 Ağustos 2015 Cumartesi, 16:56
“SİLAHLARLA BARIŞ ŞARKILARI OLMAZ”
“SİLAHLARLA BARIŞ ŞARKILARI OLMAZ”
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın barış söylemlerine tepki göstererek, “Silahlarla barış şarkıları söylenmez. Eğer saz çalarak barış türküleri söylemek istiyorsanız önce silahlarınızı bırakacaksınız sonra sazı elinize alacaksınız” dedi.
Malatya AK Parti İl Teşkilatını ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İlk olarak CHP ile AK Parti arasında olumsuz sonuçlanan koalisyon görüşmelerine değinen Çalık, “Biz süreli bir seçim hükümetinin olmasını talep ettik. Ama buna rağmen bu kadar derin ayrıntıların olduğu bir siyasi parti ile 4 yıl gibi uzun bir koalisyon hükümetini kurmak şuan da çok erken verilmiş bir karar olurdu” dedi.
7 Haziran seçimlerinden sonra ülkenin hükümetsiz kalmaması adına ellerinden ne gelirse yapacaklarını söylediklerini belirten Çalık, yapacakları koalisyon görüşmelerinde hiçbir kırmızı çizgileri olmadan konuşacaklarını söyledi. Ülkeyi hükümetsiz bırakmamak adına çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Çalık, “Ama ortaya çıkan tablo Cumhuriyet Halka Partisi ile AK Parti’nin uzun süreli bir koalisyon kuramayacağına dönük çok net karar ve kanaatti” diye konuştu.
MHP ile yapılacak koalisyon görüşmelerinde de bir sonuç alınmazsa, azınlık hükümetinin gündeme geleceğini bununda olmaması durumunda meclisin bir erken seçim kararı alması gerektiğini düşündüğünü belirten Çalık, “Neticede eğer hükümet kurulamazsa erken seçim vazgeçilmezdir” şeklinde konuştu.
AK Parti’nin kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihindeki gibi her zaman seçime hazır olduğunu dile getiren Çalık, “Yarın seçim var desek gençlerimizde, kadınlarımız ana kademe teşkilatlarımızda seçime tam teşekkülde hazırdır. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Milletimizin verdiği kadar bizim için bir emirdir. Bizde bu kadarı koalisyon görüşmelerinde çok net bir şekilde gösterdik. Ama diğer siyasi partilerin tavır ve tutumları dolayısıyla eğer hükümet kurulamayacak olursa erken seçim vazgeçilmezdir. Erken seçimde de inşallah bir kez daha milletimizin kapısını çalar ve onlardan seçimi ve sonucunu bekleriz” dedi.
Seçim sonrası hükümetin kurulması adına 45 günlük sürenin 23 Ağustos’ta dolacağını hatırlatan Çalık, “Sayın Başbakanımız Pazartesi günü MHP Lideri Bahçeli ile görüşecek ve netice ne olacak hep birlikte göreceğiz” diye konuştu. 
AK Parti’nin koalisyon görüşmelerine başlarken hiçbir zaman ikinci bir dil kullanmadığını belirten Öznur Çalık, “En samimi bir şekilde CHP ile görüşmelerimizi yaptık ve MHP ile de biz hiç kapılarımızı kapatmadık. Son ana kadarda ilk günkü yerdeyiz siyasi partilere yakınlık ve uzaklıkta” dedi.
Son günlerde artan terör olayları sonrası HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın barış istiyoruz söylemlerine de değinen Çalık, “Malatya’da bir şehidimiz vardı adı Barış’tı. PKK Barış’ı vurdu, HDP buna sessiz kaldı. Şehidimiz Barış nasıl vurulduysa HDP’de, PKK’da barışı öyle vurdu. Maalesef Selahattin Demirtaş ortaya konulan bir senaryoydu ve bu senaryonun da ürünü olarak piyasa sürüldü. İlk günden itibaren oluşturulan algı ile Selahattin Demirtaş’ın Türkiye Partisi’nin lideri olarak lanse edildi ama bugün gelmiş olduğumuz noktada ve onların yapmış olduğu açıklamalara baktığımızda direk olarak söyleyecek yegane cümle şudur. Terör örgütüne sırtını dayayan bir siyasi parti asla Türkiye Partisi olamaz. Eğer Türkiye Partisi olmak istiyorsanız şayet silahları bıraktırmak için bütün cümleleri söyleyeceksiniz ve silahlar toprağa gömülmeden üstüne beton dökülmeden barış asla olmaz. Silahlarla barış şarkıları söylenmez eğer saz çalarak barış türküleri söylemek istiyorsanız önce silahlarınızı bırakacaksınız sonra sazı elinize alacaksınız. Ve barışları da şehit etmeyeceksiniz” şeklinde konuştu.
Şuan sadece PKK’ya değil DAEŞ’e de DHKP-C’ye yönelik operasyonların sürdüğünü belirten Çalık, Türkiye’nin istikrarına sıkılacak her kursunun onlara tekrar geri döneceğini söyledi. Türkiye’nin birliği ve beraberliği için AK Parti’nin üzerine düşen tüm görevleri yerine getirdiğini ifade eden Çalık, “Başbakanımızın da hiçbir şekilde hükümette boşluk bırakmadığını operasyonlarla ilgili kararı da doğru ve yerinde aldığını düşünüyorum” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“SİLAHLARLA BARIŞ ŞARKILARI OLMAZ”