10 Mayıs 2014 Cumartesi, 13:12
“SPOR ULUSLARARASI DİLDİR” PROJESİ TÖRENLE BAŞLADI
Avrupa Birliği (AB) Okul Ortaklığı Projesi çerçevesinde başlatılan spor etkinliği programları Malatya’da başladı. 
“Spor Uluslararası Dildir” konusu ile 13 Mayıs’a kadar, Türkiye, İtalya, İspanya ve Polonya’dan öğrenciler, Basketbol, Voleybol ve Badminton etkinliklerinde bulunacak. Spor müsabakaları sonrasında öğrenciler tarihi ve turistik yerleri gezecek.
Malatya Türkiyem Orta Okulu Spor Salonu’nda düzenlenen törende önce ülkelerin milli marşları okundu. Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk, 5 gün sürecek olan etkinliklerde en iyi misafirperverliği yapacaklarını belirtrek, “Bu tür etkinlikler kültürel kaynaşmanın biraz daha ileri gitmesine vesile olacaktır. Bu tür faaliyetler gençlerin ruhuna ve iyi yetişmesine etkili olacak güzel bir projedir” dedi.
Türkiyem Orta Okulu Müdürü Şevket Erkmen ise, “Spor evrensel kültürün bir değeri olarak insanları birleştiren önemli bir vasıtadır ve uluslararası platformda barışın elçisidir. Spora duyulan ilgi arttıkça dünyadaki toplumların sevgi, barış ve dostluk paylaşımları artacaktır” ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra İnönü İlkokulu öğrencileri halk oyunları gösterisi, Türkiyem Ortaokulu öğrencileri de halk dansları gösterisi yaptı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“SPOR ULUSLARARASI DİLDİR” PROJESİ TÖRENLE BAŞLADI