05 Şubat 2014 Çarşamba, 16:19
“TC’Yİ NEDEN KALDIRDINIZ?”
 Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Merkez Ziraat Bankası’nın tabelasından TC ibaresinin kaldırılmasını eleştirerek, hukuki ve resmi işlemlerinde-yazışmalarında TC ibaresini kullanan bankanın tabelalarında TC’yi kaldırmasının kimin onayıyla gerçekleştiğini sordu.
T.C. Ziraat Bankası’nın Türkiye’nin en eski bankası olduğunu, Kurtuluş Savaşı döneminde finansman sorununun çözümünde büyük katkılar sunduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ağbaba, Malatya şehir merkezinde faaliyet gösteren T.C. Ziraat Bankası’nın tadilatının ardından banka tabelasındaki Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırılarak sadece Ziraat Bankası kaldığını, Malatyalılar tarafından yapılan değişikliğin tepkiyle karşılandığını kaydetti.
Ağbaba, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye sunduğu önergede, “Ziraat Bankası’nda T.C. ibaresinin tabeladan kaldırılmasının sebebi nedir? Kurumun resmi isminin T.C ibaresiyle başlamasına rağmen, tabela da isim değişikliği yapılması hangi kararla ve kimlerin talimatıyla gerçekleştirilmiştir? Bu durum yasal olarak suç değil midir? Bugüne kadar Türkiye genelinde kaç banka şubesinde aynı işlem gerçekleştirilmiştir? Bugüne kadar Türkiye genelinde değiştirilen tabelalar için kaç lira ödenmiştir? 2002-2014 yılları arasında AK Parti Hükümeti tarafından T.C. ibaresi silinen kurum ve kuruluşlar hangileridir” sorularını yöneltti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“TC’Yİ NEDEN KALDIRDINIZ?”