27 Ağustos 2016 Cumartesi, 17:33
“Terör nöbetini sütkardeşler devraldı”
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 15 Temmuz’dan sonra terör nöbetini FETÖ’nün sütkardeşi DAEŞ ve PKK’nın devraldığını belirterek, “Bu yılanı besleyenler bilsinler ki bir gün döner kendilerini sokar” dedi. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 15 Temmuz’daki FETÖ darbe girişimine karşı meydanları boş bırakmayan AK Parti Malatya İl Teşkilatı'na ve üyelerine teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette gündemi değerlendiren Çalık, 15 Temmuz sonrası terör nöbetini FETÖ’nün süt kardeşleri DAEŞ ve PKK’nın devraldığını belirterek, “FETÖ’nün bıraktığı yerden DEAŞ görevi devraldı ve patlamalar devam etti. Arkasından PKK saldırılarına ve insanlarımıza saldırılarına devam etti. Bunların hepsi, bütün terör örgütleri sütkardeşler. Hepsi aynı yerden besleniyorlar ve hepsinin sütkardeşliği var. Bilsinler ki bunu besleyen, analık-babalık edenler, koynunda yılan besleyenler, ‘bu yılan bize dokunmaz’ demesinler. O yılan bir gün döner kendilerini sokar. Bu FETÖ için de, PKK için de, DEAŞ için de böyledir. Besledikleri yılan onların üst akıllarına ve koruyan kollayan uluslararası zihniyete dokunacaktır” şeklinde konuştu.
Terör örgütleri ile mücadelelerine devam edeceklerine değinen Çalık, “Bugün Türkiye’yi karabulutlar altında yaşatmaya mahkum edenler bilsinler ki, biz o kara bulutları ak hale getirmeyi biliriz. Allah’ın izniyle bu millet bizle var olduğu sürece buna devam edeceğiz. DEAŞ’la, PYD’yle mücadele etmek için bugün sınır ötesi operasyonlar yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimize teşekkür ediyorum. Şuanda oradaki askerlerimiz Cerablus’u tamamen DAEŞ’ten boşaltmış vaziyetteler ve PYD’nin özellikle Fırat’ın batısına geçmesiyle alakalı vermiş olduğu mücadeleyi engellemek adına da yeniden kendi bölgelerine çekilmesi için TSK gerekeni yapmaktadır'' ifadelerini kullandı.

“Malatyalılar darbeye karşı kendilerini siper etti“
Darbe girişiminin yaşandığı gece AK Parti Malatya İl Binası’nın önüne vatandaşların akın etmeye başladığını dile getiren Çalık, “AK Partili kardeşlerimiz ve Malatyalılar, darbe girişimine karşı göğüslerini siper etmişlerdi. 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece Malatya’nın 2. Ordu ve 7. Ana Jet Üssü’nde birçok hadiseyle karşı karşıya kaldı. 15 Temmuz darbe gecesinin İstanbul, Ankara ve bir ayağı da Malatya'ydı. Malatya’da darbe girişiminin püskürtülmesinde bütün idarecilerimiz ve yöneticilerimize teşekkür ederken, Malatya AK Parti İl Teşkilatı'na teşekkürü bir borç biliyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimizi de unutmadık, unutturmayacağız. Bu hain darbe girişimini yapanları da Türkiye demokrasisinin kara lekesi olarak hatırlayacağız ve lanetlemeye devam edeceğiz” dedi.
Ziyarette konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, 15 Temmuz’da ihanet şebekesinin ülkede iç karışıklık çıkarmayı hedefleyen bir darbe girişiminde bulunduğunu belirterek, “Bu darbe girişimi de terörün amacının da ülkemizdeki huzuru ve istikrarı bozmak, ülkemizin toprak bütünlüğüne kast etmek, ülkeyi bir iç savaşa sürüklemek olduğunu defalarca söyledik. Buna göre de politikalarımızı belirledik. Tabi herkesin bir hesabı olabilir. Biz iri, dinamik olduğumuz müddetçe, perde arkasındaki olayları görebildiğimiz zaman terörle mücadelemiz daha kolay olacaktır” diye konuştu. 

“Türkiye teröre karşı dimdik durdu”
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, 15 Temmuz’da Türkiye’nin teröre karşı dimdik ayakta durduğunu ifade ederek, “Ülke olarak nereden nereye geldiğimizi gösterdi. Daha önceki darbeleri hepimiz biliriz. ‘Darbe yapıldı, ordu yönetime el koydu’ denildiğinde insanlar evlerine kapanır, yapabileceği kadar gıda alış verişi yapardı. Ama Allah’a şükürler olsun öyle bir Cumhurbaşkanımız var ki, ‘ben vatandaşlarımızı meydanlarımıza ve havaalanlarımıza bekliyorum’ ifadesiyle beraber bütün meydanlar doldu taştı. Malatya’da bütün vatandaşlarımız, teşkilatlarımız, belediyelerimiz, Malatya Büyükşehir Belediyemiz bu işe destek verdi. Ama bunların olayları bitmiyor. Bu defada terörle devam ettiriyorlar. Buna karşıda Allah’a şükürler olsun topyekün tek vücut olarak bunların karşısında durduğumuzu bir kere daha göstermemiz gerekiyordu. Bütün siyasi partilerimizin desteğiyle Türkiye’de bir birlik ve beraberlik ortamı yakalamış durumdayız. Alevi’siyle Sünni’siyle, Türk’üyle, Kürt’üyle hiçbir etnik gurup farkı gözetmeksizin ele ele verdik, ‘vatan bizim namusumuz’ dedik. Dimdik o alçakların özellikle de Pensilvanya’daki bunak ve ona iman etmişlerin karşısında nasıl durulur onu bir kez daha göstermiş olduk” dedi. 
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“Terör nöbetini sütkardeşler devraldı”