17 Haziran 2014 Salı, 14:04
‘TÜRKİYE - AB İLİŞKİLERİ’ SEMİNERİ VERİLDİ
‘TÜRKİYE - AB İLİŞKİLERİ’ SEMİNERİ VERİLDİ
 “Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri” konulu seminer düzenlenerek, AB süreci ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin organizesi ile Kongre ve Kültür Merkezi’nde, kamu ve STK’lara yönelik düzenlenen seminerde, sunumların yanı sıra AB ile ilgili önemli bilgiler de verildi.
Seminerin açış konuşmasını yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, “Avrupa’nın ekonomi, sanayi ve biliminden yararlanmalıyız. Her ne kadar Ortadoğu ülkelerine yakın olsak da, yüzümüz batıya yönelik olduğu için Avrupa Birliği’ne girme çalışmamız devam ediyor” dedi.
AB İlişkileri Uzmanı Reşat Uğur Karacan ise, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme yolunda yapılan çalışmaları anlatıp, bu konuda yapılan anketler hakkında bilgi aktardı. Karaca, “Türkiye’de 2012 yılında yapılan ankette, vatandaşların yüzde 36’sı AB üyeliğine evet, yüzde 33’ü hayır, yüzde 19’u ne iyi olur ne kötü olur ve yüzde 12’si ise fikrim yok yık demiş” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin AB üyeliğine, Romanya, Bulgaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nin sıcak bakmasına rağmen Almanya ve Fransa’nın sıcak bakmadığını söyleyen Karaca, İsveç ise gerekli kriterlerin yerine getirilmesi halinde Türkiye’nin AB’ye alınmasını istiyor” dedi.
Açış konuşmalarından sonra, Reşat Uğur Karacan, ‘Türkiye’nin Avrupa Birliği İletişim Stratejisi’, Ünsal Genç, ‘Avrupa Birliği Mali Yardımları Kapsamında Türkiye’ye Sağlanan Destekler’, Dr. Mete Çevik, ‘Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Politikası’, Umut Azak da ‘Bilgi Toplumu ve Medya. Bilim ve Araştırma, Sosyal Politika ve İstihdam, İşletme ve Sanayi Politikası Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu ve Birlik Programları ve Ajanslar’ konularında bilgiler verdi.
Avrupa Birliği Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen Seminer’de ayrıca Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Proje Uygulama Başkanlığı, Tarım ve Balıkçılık Başkanlığı, Sosyal Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanlığı ile Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı tarafından sunumlar eşliğinde; proje destekleri, hibeler, uyum süreci, mali yardımlar, müzakere süreci, kaynak kullanımı, bilgi toplumu ve medya, bilim ve araştırma, sosyal politika ve istihdam, işletme ve sanayi politikası, bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu, birlik programları ve ajanslarına katılım, Avrupa birliği iletişim stratejisi konularında da açıklamalar yapıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
‘TÜRKİYE - AB İLİŞKİLERİ’ SEMİNERİ VERİLDİ