03 Ocak 2018 Çarşamba, 19:47
“Türkiye ve Malatya İçin Gurur Vesilesi”
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Fotoğraf Makinesi Müzesini gezen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, müzeyi çok beğendiğini söyleyerek, müzenin Türkiye ve Malatya için gurur vesilesi olduğunu söyledi. 
15 Temmuz hain darbe girişimine katılan hainlerin yargılandığı duruşmaları izlemek üzere Malatya’ya gelen İnsan Haklarından Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Sanat Merkezi ve Şehit Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağını gezdiler.
Sanat Merkezinde bulunan atölyeleri ziyaret ederek kursiyerler ile sohbet eden heyet, kursiyerler tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalardan dolayı kursiyerleri kutladı.
Sanat Merkezi ziyareti sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnsan Haklarından Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan’a ebru çalışmalarından Kudüs tablosu, İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’ye hat çalışmasının yer aldığı tablo ve Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan'a ise tezhip çalışmasının yer aldığı bir tablo hediye etti.
Daha sonra heyet hep birlikte Sanat Sokağı içerisinde yer alan Fotoğraf Makinası Müzesini ziyaret ettiler.
AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Malatya Büyükşehir Belediyemizin Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise 3. büyük müzesi olarak ifade edilen müzede bulunuyoruz. Bu eserin Malatya’ya kazandırılmasında büyük emekleri olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün değerli Milletvekillerimiz ile Türkiye’de bir ilk olan bu müzemizi ziyaret ettik. 1840’lı yıllardan beri var olan fotoğraf makineleri, kamera ve ekipmanları ile birlikte oluşturulan müze, Türkiye’miz için kültür alanında yapılmış çok güzel bir çalışma. Kültürel Belediyecilik alanında güzel hizmetler sunan Malatya Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan ise, “Fotoğrafçılığa meraklı olmama rağmen böyle bir müzenin varlığından haberdar değildim. Türkiye’de bir ilk olması Malatya için bir gurur vesilesi. Avrupa’da üçüncü olması ise Türkiye için bir gurur vesilesi. Burada belediyecilik hizmetlerinin gelmiş olduğu noktayı da görüyoruz. Belediyecilik klasik temel hizmetleri götürmenin ötesinde tarihi ve kültürel dokumuza katkıda bulunan bir hizmet oluşturulmuş. Kitaplarda gördüğümüz bazı fotoğraf ve filimle alakalı çok güzel, özel ve nadide ürünleri görmüş olduk. Ben kıymetli Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere böyle güzel bir müzeyi Türkiye’ye kazandırdıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“Türkiye ve Malatya İçin Gurur Vesilesi”