09 Şubat 2014 Pazar, 17:34
“TÜRKİYE’YE ROL MODEL OLACAK HİZMETLER YAPTIK”
Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Türkiye’ye rol model olacak hizmetler yaptıklarını kaydetti. 
Küçük Millet Meclisi’ne konuk olan Gürkan, görevde bulundukları süreç içerisinde sosyal belediyeciliğe ve sosyal belediyecilik çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Malatya Belediyesi’nde gerçekleştirilen Küçük Millet Meclisi’nde, Battalgazi Belediyesi olarak yaptıkları çalışmaları paylaşan Gürkan, daha sonra kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Gürkan, Battalgazi’de tarihi ayağa kaldırdıklarını kaydederek, “Tarihin yok olamaya yüz tuttuğu bir yerde tarihi ayağa kaldırdık” dedi. Altyapı ve üstyapıda önemli çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Gürkan, Avrupa standartlarına göre, Türkiye rekorunu kıran 370 kilometrelik altyapı çalışması yaptıklarını dile getirdi. Gürkan, sosyal ve kültürel çalışmaların yanında sportif çalışmalara da büyük önem verdiklerini kaydederek, kapalı spor salonu ve çim saha ile birlikte gençlerin rahatça spor faaliyetlerini yapabildiklerini belirtti.
“SOSYAL BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ YAPTIK”
Gürkan, görev süreleri boyunca sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini kaydederek, Türkiye’ye rol model olacak hizmetler gerçekleştirdiklerini anlattı. Sosyal belediyecilik hizmetleri noktasında 6 önemli çalışma yaptıklarına dikkat çeken Gürkan, “Biz sosyal belediyeciliğe büyük önem verdik, vermeye de devam ediyoruz. Türkiye’ye rol model olacak 6 hizmete el attık. Bunlardan bir tanesi de sosyal belediyecilik hizmetleridir” ifadelerini kullandı.
Gürkan, vatandaşların ihtiyaçlarına anında ve en iyi şekilde cevap vermeye çalıştıklarının altını çizerek, “Bizim cenaze yıkayacak yerimiz yoktu. Kadın ise Allah yardım etsin, erkekse herkes bir tarafa gidiyordu. Biz gasil hane yaptık. Masa, sandalye ve çadır ayarladık. Masa, sandalye, çadır orijini Battalgazi’ye aittir” dedi. Battalgazi’deki çalışmalarda kent kimliğini de göz önünde bulundurduklarını ifade eden Gürkan, şunları söyledi: “Biz insanı tanımlama çalışmaları yaptık. İnsanların ihtiyaçlarını belirleyerek, onların maddi, manevi, kültürel ve sosyal anlamdaki bütün değerlerine cevap verebilecek bir şehir dizayn etme temel esasını ele aldık. Mahallelik bilinciyle, ayniyet duygusunun temel esas alınması, kent kimliğinin ve havzası esasını da göz önünde bulundurarak, çalışmalar yaptık.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“TÜRKİYE’YE ROL MODEL OLACAK HİZMETLER YAPTIK”