20 Şubat 2014 Perşembe, 14:29
“VATANDAŞ MEMURU DEVLET OLARAK ALGILIYOR”
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, vatandaşların memuru devlet olarak algıladığını ve buna göre yaklaşım sergilediğini söyledi.
Battalgazi Kaymakamlığı ve Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ‘Memur- Vatandaş Diyaloglarında İnsan Hakları Perspektifinden Hizmet Sunumu’ konulu konferans düzenlendi.
Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım katıldı. İnsanın olmadığı bir yerde hiçbir şeyinde kıymetinin olmadığını vurgulayan Yıldırım, insan hakları bilincine sahip olarak hareket edildiği takdirde ülke genelinde bir kelebek etkisinin oluşacağını, aynı zamanda hukukun sağlamlığının da ortaya çıkacağını söyledi.
İnsanların kanun önünde her türlü eşit olduğunu vurgulayan Yıldırım, adalet kavramının devletin ve bizlerin temeli olduğunu, kamu hizmeti yaparken memurun-yargıcın adaletsiz olarak sergileyeceği her bir tutumun devletin temeline zarar vereceğini ifade etti.
Vatandaşın, memuru devlet olarak algıladığını ve buna göre yaklaşım sergilediğini belirten Yıldırım, memurun vatandaşı hoşnut bir şekilde işlerini düzenleyip göndermesi gerektiğini, çünkü vatandaşın devlete bakış açısının kamu hizmeti verenlerin sergilediği tutum ve davranışlarla paralel olduğunu kaydetti.
‘Bütün insanlar dünyanın en kıymetlisi’ algısı ile hareket etmemiz gerektiğini dile getiren Yıldırım, memurun amirine gösterdiği saygının daha fazlasını vatandaşa göstermesi gerektiğine işaret etti.
Programın sonunda yaptığı sunumlardan dolayı Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarıcı tarafından Av. Ali Yıldırım’a plaket takdim edildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“VATANDAŞ MEMURU DEVLET OLARAK ALGILIYOR”